Partizan poražen od Asvela, debitovao Janković

Košarkaši Partizana poraženi su u dvorani "Aleksandar Nikolić" od ekipe Asvela rezultatom 89:78 u meču četvrtog kola Evrokupa.

Asvel je uspeo da nadigra Partizan gotovo od prvog do poslednjeg minuta, iako su crno-beli na momente uspeli da se rezultatski vrate u meč.

Gosti su od samog starta bolje ušli u meč i došli do šest poena prednosti, koje su održavali do kraja prve deonice.

U drugoj četvrtini Partizanov deficit bio je i dvocifren, jer su gosti igrali veoma disciplinovano u odbrani, a bili kreativni u napadu.

Treća četvrtina donela je seriju 10:0 Partizana, koji je smanjio na pet poena prednosti, ali je Asvel u nekoliko navrata uspeo da odbije nalete crno-belih i vrati dvocifrenu razliku.

U poslednjoj četvrtini tim iz Francuske je koristio svaku grešku Partizana i bez mnogo poteškoća priveo meč kraju.

Najefikasniji u redovima gostiju bili su Kaudi sa 21 poenom, Nua je postigao 14, Bakner je dodao 12, a Kalnijetis 11 poena.

Kod Partizana Lendejl je postigao 12 poena, dok su po 11 dodali Pejdž, Marinković, Nikolić i najnovije pojačanje Stefan Janković, koji je imao i četiri lične greške.

Nakon četiri odigrane utakmice crno-beli imaju skor od jedne pobede i tri poraza. Asvel ima skor od tri pobede i jednog poraza, dok je Valensija neporažena u Grupi C. 

Partizan naredni meč igra 31. oktobra, kada u Turskoj igra protiv Turk Telekoma.

Ovako je protekao meč: 

20.55 – Kraj meča, pobeda Asvela 89:78.

20.20 – Nakon tri odigrane četvrtine, Partizan gubi rezultatom 67:54.

Partizan je u nekoliko navrata pokušao da se rezultatski priključi u meč, ali je protivnik uspeo da odbije nalete crno-belih. 

20.05 – Nastavljen je meč...

19.50 – Na kraju prvog poluvremena Asvel vodi sa 48:37.

Francuska ekipa pojačala je tempo u drugoj četvrtini, u kojoj je zaigrala i bolju odbranu, ali i nastavila da nalazi efikasna rešenja u napadu. Goste predvodi Kaudi sa 14 i Nua sa 11 poena, kod Partizana Gagić ima osam, Pejdž ima sedam.

Debi u crno-belom dresu je zabeležio Stefan Janković, koji je u prvom poluvremenu zabeležio dva poena, uz tri lične greške. 

19.24 – Završena je prva četvrtina, Asvel nakon deset minuta vodi sa 26:20. Gosti su bolje ušli u meč i stvorili šest poena prednosti i održavali ih do kraja četvrtine.

19.03 – Počeo je meč. Dvorana nije ispunjena poput meča sa Zenitom, ali Partizan ponovo ima dobru podršku sa tribina.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво