Sjajni Nedović i Micov, Efes uz zvuk sirene, Fener nakon preokreta

Košarkaši Fenerbahčea savladali su nakon preokreta ekipu Žalgirisa sa 82:75, Efes je trojkom u poslednjoj sekundi pobedio Himki sa 85:84, Armani slavio u Pireju protiv Olimpijakosa sa 99:75, dok je Real bio bolji od Baskonije sa 97:79.

Armani je uspeo da iznenadi Olimpijakos, slavivši u Pireju sa ubedljivih 99:75, a meč su obeležili srpski igrači Nemanja Nedović i Vladimir Micov.

Nedović je imao učinak od 20 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Micov dodao 19 poena uz četiri skoka. Najbolji strelac ekipe bio je Džejms sa 22 poena.

Kod Olimpijakosa istakao se Nikola Milutinov sa 15 poena i deset skokova, dok je Printezis postigao 13 poena.

Ekipa Armanija iz Milana upisala je drugu pobedu, a Olimpijakos prvi poraz ove sezone u Evroligi.  

U revanšu prošlogodišnjeg meča sa fajnal-fora u Beogradu, epilog je bio isti, ponovo je Fenerbahče uspeo da savlada borbenu ekipu Žalgirisa.

Najefikasniji u pobedi ekipe iz Turske bili su Slukas sa 20 i Datome sa 11 poena. Marko Gudurić postigao je osam, a Nikola Kalinić dva poena u redovima Fenera.

Kod Žalgirisa istakli su se nekadašnji košarkaš Zvezde Nejt Volters sa 23 poena, a pomoć je imao u Milaknisu i Dejvisu koji su dodali po 14 poena.

Fenerbahče je upisao i treću pobedu u isto toliko odigranih mečeva i nalazi se na liderskoj poziciji tabele, dok je Žalgiris upisao drugi poraz.

Efes je u veoma neizvesnoj završnici savladao ekipu Himkija na gostovanju sa 85:84.

Himki je bio u zaostatku čitav meč, ali je uspeo da se vrati i povede u poslednjoj četvrtini. Ruska ekipa imala je kontrolu nad rezultatom i gotovo pobedu u rukama, ali je pobedu Efesu doneo je Doguš Balbaj trojkom u poslednjoj sekundi meča.

Rodrig Bobua postigao je 25 poena u pobedi Efesa, a sa druge strane Himki je vukao Šved sa isto toliko poena, od čega čak 16 u poslednjoj četvrtini. 

Efes je upisao drugu pobedu u tri meča, dok je Himki vezao tri poraza na startu sezone.

Real je u španskom derbiju savladao Baskoniju sa 97:79.

Ljulj je postigao 23 poena, Rudi je dodao 14. U Baskoniji Marselinjo je postigao 14, Garino 12. 

Real je upisao treću pobedu, Baskonija drugi poraz. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво