Pobede Golden Stejta i Bostona na startu sezone

Košarkaši Golden Stejta pobedom nad Oklahomom od 108:100 otvorili su novu sezonu NBA lige. Boston lako sa Filadelfijom u derbiju Istoka.

Šampioni iz Ouklenda su u prvom meču nove sezone, u kojoj su ponovo glavni favoriti za titulu, naneli su poraz oslabljenim Tanderima, koji su u Kaliforniji nastupali bez prve zvezde Rasela Vestbruka.

Susret u ispunjenoj "Orakl areni" rešen je u samom finišu, odnosno u poslednja dva minuta. Stef Kari sa 32 i Kevin Durent sa 27 poena bili su najbolji u svom timu, dok je na drugoj strani Pol Džordž ubacio 27 a novajlija Denis Šruder 21.

Valja istaći da su Voriorsi uoči ovog meča dobili svoje šampionsko prstenje od komesara Adama Silvera. 

Na Istoku, u jednom od projektovanih finala konferencije, Boston je lako izašao na kraj sa Filadelfijom - 105:87.

Meč u "Ti-Di Gardenu" bio je neizvestan samo u prvom delu, da bi Seltiksi u nastavku potpuno preuzeli kontrolu i dodatno uvećavali prednost, za konačnih ”plus 18”. 

Džejson Tejtum bio je najbolji kod Seltiksa sa 23 ponea, koliko je ubacio i Džoel Embid na drugoj strani.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се