Zvezda "preživela" Monako i upisala drugu pobedu u Evrokupu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju ekipu Monaka sa 66:63 u meču drugog kola Evrokupa.

Zvezda je upisala pobedu na teškom gostovanju u Monte Karlu, uprkos tome što srpski predstavnik nije briljirao tokom meča.

Veoma tvrda i čudna utakmica odigrana je u Monaku, sa malim brojem poena i sa dva prekida zbog tehničkih problema u dvorani sa semaforom, satom i statistikom.

Meč je počeo tako što u prva dva minuta nisu viđeni poeni, Monako je poveo sa 4:0, nakon čega je Zvezda zaigrala bolje i napravila seriju od 17:2 i prvu četvrtinu završila rezultatom 17:6. Kikanović je postigao sve poene za domaću ekipu u prvoj četvrtini. 

Zvezdini problemi počeli su u drugoj i delom treće četvrtine, kada su crveno-beli imali velikih poteškoća u napadu, čak i sa linije za slobodna bacanja, dug period praznog hoda, što je Monako koristio da smanji prednost.

U trećoj četvrtini Monako je igrao bolje i uspeo da dođe do 11 poena prednosti. 

Ipak domaća ekipa nije uspela da održi tu prednost, pa je Zvezda uspela da veže nekoliko dobrih odbrana i poena i da se rezultatski vrati u meč.

Nerešeno i neizvesno je bilo u poslednja dva minuta, a meč je "prelomio" napad Zvezde u kojem su promašili tri trojke, ali i uhvatili dva ofanzivna skoka. Lopta je došla do Reglanda, koji je bio precizan za tri poena.

Nakon toga usledila su i dva slobodna bacanja američkog plejmejkera za prednost Zvezde od pet poena, što protivnik nije uspeo u kratkom vremenskom periodu da sustigne.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Regland i Perperoglu sa po 13 poena, dok je Kikanović predvodio Monako sa 22. 

Zvezda je upisala drugu pobedu u Evrokupu, pošto je u prvom kolu savladala Ulm kod kuće.

U narednom kolu crveno-beli igraju protiv Andore u dvorani "Aleksandar Nikolić" 16. oktobra. 

Ovako je protekao meč:

21.51 – Kraj meča, pobeda Zvezde nad Monakom od 66:63.

21.18 – Na kraju treće četvrtine, Monako vodi sa 44:37.

Zvezda ima velikih problema u napadu, pošto je u trećoj deonici postigla samo osam poena. Monako je iskoristio taj prazan hod kako bi prvo sustigao prethodnu prednost gostiju, a potom i osetnije poveo. 

21.00 – Ponovo je nastavljen meč.

20.48 – Ponovo organizatori imaju tehničkih problema, ovoga puta uz statistiku ne rade semafor i sat, pa je meč prekinut.

20.45 – Nastavljen je meč...

20.30 – Kraj prvog poluvremena, Zvezda vodi 29:24.

U Monaku se igra veoma tvrda košarka sa malim brojem poena. Monako je zaigrao bolje u drugoj četvrtini i uspeo da dođe do rezultatskog egala. U jednom trenutku bilo je nerešeno (24:24), nakon čega je Zvezda serijom 5:0 zatvorila prvo poluvreme. 

20.10 – Meč je na kratko bio prekinut zbog tehničkih problema u dvorani, tačnije statistika ne radi, ali su se treneri obe ekipe dogovorili da će se meč nastaviti.

20.05 – Završena je prva četvrtina, Zvezda vodi sa 17:6.

Nakon što više od dva minuta nije bilo poena, Monako je uspeo da u dva navrata preko Kikanovića povede sa 4:0. Zvezda je potom nakon tajm-auta uspela da konsoliduje igru i da napravi seriju 17:2 do kraja četvrtine.

19.46 – Počeo je meč.

19.40 – Igrači obe ekipe su na terenu, meč uskoro počinje.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи