NBA „kopira“ pravilo Fibe

NBA liga usvojila je nekoliko novina, a najvažnije je da će novi napad trajati kao i u Evropi 14 sekundi.

NBA je ustanovila da će ovo ubrzati utakmice i povećati zabavu na terenu. Pravilo koje u Evropi važi već duže vreme sada će biti primenjeno i u NBA ligi. Novi napad, npr. posle ofanzivnog skoka trajaće 14 sekundi, a ne kao do sada kada se dobijao pun napad.

"Mislim da će to povećati zabavu u ovoj igri. Timu koji gubi daće veću šansu za povratak, jer će omogućiti više poseda. Generalno, ubrzaće tempo", rekao je komesar NBA lige Adam Silver.

Takođe, NBA liga je pojednostavila pravila za dosuđivanje prekršaja u situacijama kada igrač ima "čist" put ka košu i proširila je listu okolnosti u kojima arbitri mogu da koriste video-snimak.

NBA sezona 2018/19. počinje 16. oktobra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи