Zvezda preslišala Olimpiju

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpiju sa 86:60 (20:28, 20:14, 20:9, 26:9) i plasirali su u polufinale Superkupa ABA lige. U borbi za finale crveno-beli će u subotu igrati protiv Cedevite.

Crvena zvezda je ostvarila pobedu protiv solidne Olimpije. Zvezda je meč prelomila u trećoj četvrtini. Sjajnu partiju pružio je Majk Cibres sa 14 poena, koji je bio i najefikasniji u pobedničkom timu. Bili Veron je bio odličan u šutu sa distance, a zabeležio je učinak od 12 poena.

Prva četvrtina pripala je Olimpiji, koja je nešto bolje ušla u meč. Zvezda je dugo tražila šut, ipak prvi deo pripao je timu iz Ljubljane rezultatom 28:20. U nastavku Zvezda je povezala redove i polako hvatala rezultatski priključak. Drugi period crveno-beli su rešili u svoju korist rezultatom 20:14, pa se na polivreme otišlo sa dva poena prednosti za Olimpiju.

Drugo poluvreme donelo je mnogo bolju igru Crvene zvezde na svim pozicijama. Dominacija pod košem donela je dodatnu sigurnost crveno-belima. Prednost je konstantno rasla. Treći period Zvezda je rešilau svoju korist sa 20:9.

U poslednjoj četvrtini crveno-beli su nastavili da lome protivnika, koji više nije imao snage da se suprotstavi šuterski raspoloženoj Zvezdi. Prednost je rasla i u poslednjih pet minuta se ušlo pri rezultatu 76:56. Nastavila je Zvezda da povećava prednost do konačnih 86:60.

Pored Cirbesa i Barona u timu Zvezde Perperoglu i Regland su postigli po 11 poena, a dvocifren učinak je imao i Ristić sa 10. Kod Olimpije najefikasniji je bio MEsiček sa 15 poena, dok su Begić i Lazić postigli po 10.

U subotu se igraju polufinalni mečevi:

Partizan - Budućnosti 18.00

Crvena zvezda - Cedevita 20.30

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво