Novo zlato za srpske basketaše

Košarkaška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bukureštu pošto je u finalnom meču savladala ekipu Letonije 19:18. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dušan Domović Bulut.

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 prvi put postala je prvak Evrope, pošto je u finalu prvenstva u Bukureštu pobedila Letoniju 19:18.

Srbija u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savića i Marko Ždero, osvojila je jedini trofej koji im je nedostajao i spojila svetsku i evropsku titulu. Ostaje im da za dve godine na Olimpijskim igrama u Tokiju definitivno potvrde da su bez premca.

Reprezentacija Srbije je odlično počela finalne i zahvaljujući poenima zvanično najboljeg basketaša sveta Dušana Domovića Buluta povela je sa 12:8, ali su branioci titule uspeli da se vrate i da smanje na 13:12.

Odgovornost je ponovo preuzeo Bulut, koji je sa četiri poena povećao naše vođstvo na 17:12, ali ni to nije bio kraj.

Letonci su 43 sekunde pre kraja izjednačili na 18:18, da bi Dejan Majstorović pogodio za 19:18. Letonija je imala poslednji napad i šansu da odbrani titulu, ali je Niezis promašio šut za dva poena.

Na putu do kontinentalnog prvaka savladali su Rusiju (21:13), Mađarsku (19:10), Španiju (20:15) i Bosnu i Hercegovinu (20:10).

Laskava titula najboljeg igrača turnira otišla je u ruke maestralnog Dušana Domovića Buluta, jednog od najboljih basketaša sveta!

U meču za treće mesto Slovenija je savladala Rusiju 21:15.

Tok meča:

19.44 - Dušan Domović je MVP turnira u Bukureštu!

19.35 - Kraj meča, Novo zlato za srpske basketaše! Srbija - Letonija  19:18. Uspeli su naši igrači da odbrane koš u poslednjim trenucima meča.

19.32 - Srbija vodi 19:18 na 23 sekunde pre kraja meča.

19.28 - Serija naših igrača koji na dva minuta pre kraja vode sa 17:12.

19.24 - Srbija na nešto više od tri minuta do kraja vodi 13:12.

19.21 - Letonci sa tri brza poena uspevaju da smanje prednost Srbije na 8:5.

19.20 - Bulut još jednom precizan za vođstvo Srbije 8:2.

19.14 - Dušan Domović "trojkom" otvara meč, Srbija vodi sa 2:0.

19.11 - Igrači Srbije (Bulut, Majstorović, Savić i Ždero) i Letonije uz ovacije publike izašli su na teren. Uskoro se očekuje i početak finalnog meča.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи