Grčka bolja od "orlova" na Kritu

Grčka – Srbija 70:63. Košarkaši Srbije poraženi su na Kritu u okviru kvalifikacione Grupe L za Svetsko prvenstvo u Kini. "Orlovi" su tako izgubili korak sa vodećim ekipama Grčke i Nemačke, ali i danje drže treće mesto koje vodi na šampionat sveta. Naredni meč Srbija igra u nedelju protiv Estonije.

Košarkaška reprezentacija Srbije porazom je počela takmičenje u Grupi L kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, pošto je na Kritu izgubila od Grčke 70:63.

U izjednačenom susretu Grci su imali više koncentracije i zahvaljujući boljem šutu za tri poena stigli do pobede, koja ih ostavlja na prvom mestu u grupi uz Nemačku (obe ekipe imaju skor 7-0).

Srbija je porazom ostala na trećem mestu u grupi, poslednjem koje vodi na Svetsko prvenstvo, sa skorom 4-3 i do kraja kvalifikacija boriće se sa Gruzijom i Izraelom (obe ekipe po 3-4).

"Orlovi" su dobro počeli meč na Kritu, imali prednost u dobrom delu prvog poluvremena, da bi Grčka na odmor otišla sa prednošću, zahvaljujući trojkama Slukasa.

Domaćin je bolje ušao u nastavak i u jednom trenutku stigao do 12 poena prednosti. Ipak, "orlovi" se nisu predavali i posle trojki Bogdanovića i Micića došli do izjednačenja 57:57.

Ipak, Grčka je bolje odigrala u finišu, srpski košarkaši nisu mogli da pogode trojku, pa su domaći bez većih problema priveli meč kraju.

Bogdan Bogdanović bio je najefikasniji na meču sa 19 poena, Stefan Jović dodao je 11, a Nemanja Bjelica devet, uz 12 skokova.

U grčkom timu najefikansiji su bili Printezis i Kalates sa po 15 poena, dok je Slukas postigao 11.

Naredni meč u kvalifikacijama, Srbija igra u nedelju protiv Estonije (20.15) u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ovako je proteako meč na Kritu:

21.42 – Kraj meča, Grčka je savladala Srbiju 70:63.

21.40 – Do kraja meča ostalo je 30 sekundi, napad je za Grčku koja vodi 68:63.

21.33 – Ušli smo u poslednja dva minuta meča, a Grčka ima prednost 65:59.

21.26 – Sredina igre u poslednjoj četvrtini, Grčka vodi 61:57.

Stigla je Srbija do izjednačenja trojkama Bogdanovića i Micića, ali Printezis sa dva dobra poteza vraća prednost Grčkoj.

21.18 – Posle tri odigrane četvrtine, Grčka vodi protiv Srbije 51:47.

Imali su Grci i 12 poena prednosti, ali su Nedović i Simonović uneli preokret u igru srpskog tima. Bogdanović je postigao 14 poena, Bjelica devet, Milutinov i Jović po sedam. Na drugoj strani, Kalates i Slukas imaju po 11 poena, Printezis sedam.

21.06 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Grčka vodi 45:36.

Raspucali su se grčki igrači, njihovu seriju lepim zakucavanjem prekida Bjelica., koji ima devet poena i drugi je strelac ekipe. Slukas nam pravi velike probleme, plej Fenera je došao do 11 poena.

21.01 – Serija Grčke od 5:0 na početku treće deonice, domaćini vode 40:32.

Đorđević traži tajm-aut. Loša igra u napadu srpskog tima, što Grci koriste i dolaze do prve osetnije prednosti na meču.

20.57 – Nastavljen je meč.

20.40 – Poluvreme, Grčka – Srbija 35:32.

Domaća ekipa serijom trojki dolazi do prednosti na poluvremenu. Grci šutiraju trojke 7/13, Srbija 4/16. Odlična odbrana "orlova", koji ni u drugoj deonici nisu ispunili bonus. Kalates i Slukas najefikansiji u Grčkoj sa po osam poena, Bogdanović je postigao 12, Milutinov i Jović po sedam u srpskom timu.

20.29 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Srbija vodi 22:21.

Pokušali su Grci snažnom odbranom da se "odlepe", ali Srbija odbija napad i ponovo dolazi do minimalne prednosti. Loš procenat šuta za tri poena srpskih igrača – 3/14.

20.18 – Posle prve četvrtine, Srbija vodi 18:16.

Nema velikih serija ekipa, rezultat je izjednačen od početka meča. Zanimljivo je da su "orlovi" zadržali protivnika na 16 poena, uz samo tri napravljena prekršaja. Jović i Bogdanović postigli su po pet poena, na drugoj strani Kalates ima osam.

20.07 – Sredina prve četvrtine, Grčka vodi 9:8.

Očekivano mali broj poena na početku meča. Bjelica je pogodio trojku za srpski tim, uzvratio Kalates – izjednačen meč na Kritu.

20.01 – Počeo je meč.

19.59 – Prva postava Grčke: Kalates, Papapetru, Papanikolau, Printezis i Burusis. Za Srbiju meč počinju: Jović, Bogdanović, Lučić, Bjelica i Milutinov.

19.58 – U prvoj utakmici Grupe L, Nemačka je kao gost savladala Estoniju 86:43.

19.56 – Intonirane su himne dve države, utakmica počinje za nekoliko minuta.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи