Đorđević: Veliki izazov pred nama

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, pred gostovanje Grčkoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini, izjavio je da ekipu očekuje veoma veliki izazov i ocenio da je prednost rivala uigranost.

Srbija u četvrtak igra protiv Grčke u Iraklonu, a tri dana kasnije u Beogradu dočekuje selekciju Estonije. 

"Veoma veliki izazov je pred nama, svi su željni utakmica, pogotovo igrači iz NBA, čak i Nikola Kalinić koji od 18. aprila nije odigrao utakmicu. Imali smo različit stepen spremnosti igrača, probali smo da ih dovedemo na sličan nivo forme, ali mislim da svi imaju isti problem, pa i reprezentacija Grčke. Pogledali smo dve njihove pripremne utakmice, sa Crnom Gorom i Francuzima, mi smo imali jednu sa Mađarima, što je bio samo jači trening za nas", rekao je Đorđević novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Đorđević je dodao da je Grčka rival za poštovanje, posebno zbog uigranosti.

"Dugo godina igraju zajedno, imaće fenomenalnu atmosferu, vraćaju se ponovo na Krit, na to moramo da budemo spremni. Janis Burusis koji igra sa velikim iskustvom, atletizam Janisa Antetokunmpa, Mitoglu koji je novo ime u reprezentaciji, igraju sve igrači iz Evrolige sa dugogodišnjim iskustvom, Papapetrou, Printezis, Mandzaris... Imaju karakter, svaki put dolaze do osmine finala, četvrtfinala. Sada igraju rasterećeni jer imaju maksimalan učinak iz prethodne grupe"kazao je Đorđević.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, selektor je rekao da nema većih problema.

"Raduljica je imao temperaturu, juče sa treninga otišao je da primi infuziju... Bjelica je imao problem sa vratom, danas je skinuo kragnu... Miciću je danas bio prvi trening, ostali su više, manje u nekoj normali", zaključio je Đorđević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво