Mesina: Obradović dao evropskoj košarci više od svih

Trener Fenerbahčea Željko Obradović najviše je doprineo razvoju evropske košarke, smatra čuveni Italijan Etore Mesina.

Mesina, pomoćni trener San Antonija, odao je priznanje najtrofejnijem treneru u istoriji evropske košarke i poručio da vidi sličnosti u njihovom radu.

"Mislim da je za mnoge trenere normalno da stvore sistem u kome igrač zna šta radi i koja mu je odgovornost. Pričamo i o trenerima sa manje ili više discipline, ali je stvarna tema ono što igrači vole da rade. Naravno, Željko je trener koji je najviše uticao na razvoj evropske košarke", rekao je Mesina, a prenosi Jurohups.

Mesina je uporedio NBA i Evroligu i poručio da je velika razlika u kvalitetu i novcu.

"Nivo u Evroligi je visok, to je drugo po snazi takmičenje na svetu. Razlika u odnosu na NBA je u ekonomskoj snazi, čak i najveći evropski klubovi ne mogu da se takmiče sa osrednjim klubovima iz NBA. Takođe, tendencija je da mladi košarkaši češće napuštaju Evropu kako bi se izborili u SAD", kaže trener koji je tokom karijere osvojio čak 29 trofeja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара