KK Partizan stavio zvezdice na grb

Od ove sezone, KK Partizan u upotrebu uvodi grb sa tri zvezdice koje svedoče o preko 20 titula šampiona države i tituli prvaka Evrope.

Crno-beli u upotrebu uvode novu verziju grba! U jeku priprema za sezonu 2018/19, uprava KK Partizan NIS donela je odluku na osnovu koje se u upotrebu uvodi verzija grba iznad kojeg se nalaze tri zvezdice.

Dve srebrne zvezdice simbolizuju više od 20 osvojenih titula prvaka države, dok zlatna zvezdica simbolizuje osvajanje Kupa evropskih šampiona 1992. godine).

Prema odluci kluba, grb će se primenjivati kada god je to prikladno i u skladu sa važećim propozicijama. Zbog propisanih grafičkih standarda Evrokupa, ABA lige i KLS, koji predviđaju da grb na dresu zauzima površinu od 12 kvadratnih centimetara, KK Partizan NIS na dresu neće primeniti novu verziju grba, već će tri zvezdice biti aplicirane na kragni dresa za zadnje strane.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 09. sep 2018, 08:36)
anonymous [neregistrovani]

zvezdice...

...i fudbalski klub Bajern ima zvezdice na dresu koliko i osvojenih kupova sampiona, ako se dobro secam, pa sta? Pustite bre ljude da rade sto im se svidja. A nasa prava istorija kosarkaska i pocinje 1945, pa opet sta?

(ponedeljak, 03. sep 2018, 00:47)
anonymous [neregistrovani]

@Raush...

Врло лош пример, Хајнекен је узео звезду као звезду, небеско тело, а не као идеолошко обележје.
Звезда и Партизан су узели звезде искључиво као идеолошко обележје и представљају комунистичку идеологију.
Говорите о традицији као да српска традиција почиње 1945.?!
Српска традиција је уништена после 1945. под том идеолошком црвеном звездом.

(subota, 01. sep 2018, 10:37)
mirjana [neregistrovani]

sta vam sad smeta?P

Partizan je klub sa tradicijom koja znaci i ime i boje i simbole.I sad sve to nekome smeta ,pa bi da se sve to izbaci zbog zvezde.Pa ako postujemo one koji su doneli slobodu ,a doneli su je pod tim simbolom na kapi,sada na to treba da ''pljijemo''.Mogu samo da pozdravim ovakvo resenje ''mog'' kluba i da im pozelim jos mnogo zvezdica kako u domacem takmicenju ,tako i na medjunarodnoj sceni,naravno ako mogu,a ako ne mogu sto bi reko nas Dusko Radovic kada budu mogli.Srecno svim clanovima Drustva Partizan.

(petak, 31. avg 2018, 16:59)
CB [neregistrovani]

Raush...

...dali vama lično tradicija nešto znači? O simbolima očito ne znate ništa! Heineken (poznata pivovara) nikad komunistička, ustanovljena u Amsterdamu godine 1864 (Gerard Adriaan Heineken) ima u svom logtipu veliku crvenu zvezdu. Pivo i logotip poznati u čitavom svetu, pa niko ne priča o tome kako je to 'komunistički' proizvod! A crvena zvezda je u bivšoj našoj državi bio simbol otpora protiv fašizma i nacizma! Toliko o simbolu koji je doneo slobodu i blagostanje, toliko o simbolu kojeg nismo znali dovoljno ceniti i brinuti o njemu. A to, da je ta crvena zvezda u grbu dvaju najvećih srpskih klubova i još mnogih, to vam ne smeta? Samo je simbol zvezde u grbu Partizana nepoželjan i uvredljiv?!

(petak, 31. avg 2018, 15:33)
Raush [neregistrovani]

Partizanu treba novi grb

Bolje da su tu crvenu zvezdu u sredini napravili u zlatnu, nije Partizan vise komunisticki klub.A i buktinje nisu nesto.Ako hoce da izbace politiku iz sporta , pod hitno treba da se menja grb.