Peđa Stojaković za RTS o prstenu, finalu Zapada 2002, srpskom Sakramentu, reprezentaciji...

Verovatno najbolji Srbin koji je igrao u NBA ligi i jedan od retkih koji su uspeli da osvoje šampionski prsten, Predrag Peđa Stojaković, u kratkom razgovoru sa novinarom Internet portala RTS-a prisetio se reprezentativnih dana, čuvenog finala Zapada 2002. godine, osvajanja titule u NBA, ali i pojasnio planove Sakramenta, koji je ponovo "srpski tim" sa Bogdanovićem i Bjelicom u svojim redovima.

Stojaković, trenutno predsednik Kingsa zadužen za košarkaški razvoj, boravio je u Beogradu kao jedan od promotera kampa "Košarka bez granica".

Od aktivnog igranja oprostio se 2011. godine. Imao je sreću da u poslednjoj utakmici u karijeri osvoji NBA titulu sa ekipom Dalas maveriksa.

"Nisam ja to planirao. Znao sam i bio svestan da je to bila moja poslednja godina u NBA i razgovarao sam sa različitim timovima da vidim gde ću provesti tu godinu. Dalas mi je ponudio jednu značajniju ulogu sa klupe, a to mi je mnogo značilo jer sam hteo da završim karijeru igrajući. Mislim da niko od nas nije očekivao da ćemo doći u situaciju da se borimo za titulu. Mada, bili smo na okupu, svi mi sa veoma dobrim karijerama, a niko od nas se nije ostvario na tom nivou i u tom smislu. Naravno, igra Dirka Novickog, Džejsona Kida i ostalih igrača u tom momentu bila je fenomenalna i to je zaista bilo baš, baš dobro", rekao je Stojaković za RTS, odmah dodavši i sledeće:

"Naravno, jedna od tih propuštenih prilika koja me i dalje muči je to finale Zapadne konferencije 2002. godine sa mojim Sakramentom. To je to, to je sport, to je ta tanka linija između uspeha i neuspeha o kojoj često pričamo", poručio je.

Podsetimo, Lejkersi su pobedili u seriji sa 4:3 i kasnije uzeli prsten. Robert Ori je pogodio trojku za pobedu u poslednjoj sekundi četvrtog meča i tako doneo izjednačenje ekipi iz LA na 2:2.

Nekada su Stojaković i Divac činili Sakramento srpskim timom, sada su tu ponovo dva srpska igrača – Bogdan Bogdanović i od ovog leta Nemanja Bjelica.

"Slušajte, mi verujemo i u Bogdana i u Nemanju. Nadamo se da ćemo jednog dana sa njima igrati u plej-ofu. Verujemo u našu mladu ekipu, mada potrebno je vremena. Mislim da će Bogdan ove sezone imati jednu brutalnu ulogu, a to kažem jer sam ga gledao kako je radio ovog leta. Ako ga posluži zdravlje, da kucnem u drvo, verujem da će imati fenomenalnu sezonu", naglasio je Peđa.

Bjelica se, i pored najava o povratku u Evropu, ipak preselio iz Minesote u Sakramento.

"On je odavno bio u našim planovima. Razgovarali smo o Nemanji od početka otvaranja tržišta slobodnih agenata i onda, kada su se neke stvari poklopile i da kažem otvorile, kad smo osetili da imamo šansu da ga pridobijemo, tu smo se baš posvetili i na kraju uspeli da ga nagovorimo da dođe kod nas", otkrio je Stojaković neke detalje iz prelaznog roka.

Bjeličina uloga u timu?

"Uloga će naravno zavisti od trenera i od njega samog. Nemanja je jako talentovan igrač koji može da igra na više pozicija. Mislim da mi takvog igrača nemamo u našem timu i mislim da će nam mnogo značiti. Sad, kolika će mu minutaža biti, ja ne znam jer to zavisi od trenera, a na Nemanji je da se za to izbori...", zaključio je Predrag Peđa Stojaković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво