Partizan u dobrom raspoloženju započeo pripreme

Košarkaški klub Partizan započeo je pripreme za narednu sezonu. Trener Nenad Čanak i igrači odradili su prvi trening, na kojem su prisustvovala i pojačanja Partizana za naredni period.

Trener Čanak je izjavio da veruje da će njegov tim biti konkurentan u svim takmičenjima u kojima Partizan učestvuje.

"Svi znamo ambicije Partizana, ekipa je napravljena da bude konkurentna za trofeje u svim takmičenjima i tako mora da bude. Imamo dovoljno vremena do početka zvaničih utakmica da odradimo to što smatramo da treba. Klub je naporno radio da bi omogućio da 90 odsto ekipe bude već na prvom treningu. Odlučili smo se za ove igrače koje smo doveli, nadam se da će oni opravdati naša očekivanja", izjavio je Čanak.

Crno-beli su svoje redove pojačali Markusom Pejdžom, Aleksejem Nikolićem, Radetom Zagorcem, Džokom Lendejlom i Amarom Gegićem.

 "Videćemo da li je potrebno još neko pojačanje, kad budu krenule utakmice. Jedan igrač na visokim pozicijama bio bi neophodan", dodao je Čanak.

Kapiten ekipe Novica Veličković izjavio je da su ambicije znatno veće nego prošle sezone.

"Jedini cilj mi je da Partizan pobeđuje, da vratimo klub gde treba da bude, znate i sami da nikada nisam igrao za sebe. Koliko mogu da pomognem, videćemo. Daću svoj maksimum. Moram i sa mladima da provodim dosta vremena, da im ukazujem šta je Partizan. Mnogi nisu svesni kakav je to pritisak, ovaj dres zna da zaveže ruke. Cilj je da podršku publike iskoriste na pravi način i izvuku maksimum od sebe, da vremenom postanu šampioni".  

"Voleo bih da uđemo u plej-of, da se nađemo u četiri u ABA. Da Evropa ne bude kao prošle godine. Mora da se zna šta je Partizan. Koliko možemo, videćemo. Živim da se Partizan vrati gde treba da bude", dodao je Veličković.

Partizan je u Beogradu do kraja meseca, a potom odlazi na pripreme i turneju u Španiju, gde će snage odmeriti sa Baskonijom, Saragosom, Tenerifima. 

Crno-beli prvi zvanični meč igraju protiv Mornara u Laktašima u okviru ABA Superkupa 20. septembra, dok osam dana kasnije protiv Cedevite u Zagrebu započinju ligašku sezonu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи