Juniori posle produžetka savladali Crnu Goru

Juniorska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2000. godine i mlađi, u okviru trećeg kola grupe D posle produžetka i neverovatne borbe uspeli da savladaju selekciju Crne Gore 97:95 (27:32, 12:17, 22:19, 23:16, 13:11).

Izabranici selektora Aleksandra Bućana su u Lijepaji u okviru trećeg kola grupe D posle produžetka i neverovatne borbe uspeli da savladaju selekciju Crne Gore.

Srpski juniori su svih 40 minuta bili u rezultatskom zaostatku, ali su sa dve trojke Altina Islamovića u posledenjim sekundama uspeli da se izbore za produžetak, a u dodatnih pet minuta i za pobedu koja će svakako puno značiti na planu samopouzdanja u nastavku šampionata.

Reprezentacija Srbije je obezbedila drugu poziciju u grupi D, a protivnik u osmini finala biće joj poznat posle duela Litvanija-Velika Britanija i završetka mečeva u grupi C.

Selekcija Crne Gore je daleko bolje počela utakmicu, veoma brzo povela sa 7:0, a u osmom minutu imala maksimalnu prednost od 25:16.

Srpski juniori su u 38. minutu prišli na 78:75, ali je već u sledećem napadu usledila trojka Igora Drobnjaka i činilo se da je tada sve gotovo.

Međutim, tako nisu misli naši reprezentativci koji su nastavili da se bore. Usledile su dve neverovatne trojke Altina Islamovića u poslednje 24 sekunde koje su donele izjednačenje - 84:84 i produžetak.

Velika borba vodila se i u dodatnih pet minuta. Odlični Zoran Paunović doneo je vođstvo Srbiji 93:89, ali je Crna Gora u 44. minutu uspela da dođe do izjednačenja - 93:93. Dramu u Lijepaji okončao je Filip Petrušev 14 sekundi pre isteka produžetka za konačnih - 97:95.

Srbija U18: Petrušev 21, Islamović 12, Nedeljković, Rutešić, Paunović 18, Trifunović 4, Vasiljević, Pecarski 28, Lakić, Cerovina 1, Ilić 6, Kuzmanović 7.

Crna Gora U18: Drobnjak 19, Kljajević, Vulević 3, Titić 6, Žižić 10, Vujisić, Tomašević 23, Obradović 2, Kljajić 19, Brnović 11, Marinović 2, Vujičić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи