Lebron Džejms - veliki igrač i još veći čovek!

Najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms još jednom je oduševio američku i svetsku javnost, ali ovoga puta gestom van terena. On je u rodnom Akronu u državi Ohajo otvorio školu koja nosi naziv "I promise", odnosno "Obećavam".

Taj slogan je svojevrstan Lebronov zaštitni znak i prvenstveno se odnosi na to da obećeva da neće zaboraviti odakle je, što je otvaranjem ove škole i dokazao.

Ceo projekat je posledica partnerstva Džejmsove humanitarne fondacije i grada Akrona, tj. departmana za javne školske ustanove.

Školu će na početku pohađati 240 đaka (po 120 u trećem i četvrtom razredu) koji su označeni kao rizični, odnosno oni kojima je potrebna privremena ili stalna pomoć kako bi uspešno završili školu. Za polaznike je obezbeđenja kompletna usluga (dva obroka i užina) i oprema (udžbenici, odeća i bicikli).

U planu je da se škola svake godine širi i da do 2022. godine ima đake od prvog do osmog razreda.

"Ovo je veliki dan i velika stvar ne samo za mene, moju porodicu i moju fondaciju, već za svu decu Akrona. Znam koliko je škola bitna i sa koliko izazova se deca ovde suočavaju, to sam i sam iskusio", rekao je između ostalog Džejms na otvaranju škole, naglasivši da je i pored svih titula i priznanja ovo za njega poseban uspeh.

Podsetimo, "Kralj" je ovog leta promenio klub i postao član čuvenih Los Anđeles Lejkersa (ugovor na četiri godine vredan 154 miliona dolara), ali je obećao da će, kad god mu obaveze to budu dozvolile, dolaziti u svoj rodni grad i pratiti razvoj polaznika ove škole.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво