Mladi košarkaši u finišu meča ostali bez polufinala

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1998. godine i mlađi, nije uspela da se plasirala  u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Nemačkoj, pošto je u neizvesnom meču poražena od Francuske 60:59 (9:21, 19:16, 20:10, 11:13).

Izabranici selektora Vlade Jovanovića propustili su veliku priliku da savladaju selekciju Francuske i bore se za jednu od medalja, ali se mora istaći da su grubo oštećeni od strane sudija u samoj završnici meča.

Naš mladi tim je loše počeo utakmicu, imao već u prvoj četvrtini zaostatak od 14 poena, ali je velikom borbenošću uspeo da se vrati u utakmicu i u 36. minutu povede sa 59:52. Dok kraja susreta srpski reprezentativci nisu nažalost uspeli da poentiraju, što ih je uz dve sudijske greške u samom finišu koštalo poraza.

Aleksandar Aranitović, Dušan Beslać i Miloš Glišić doneli su našem timu činilo se kapitalnu prednost u 36. minutu 59:52. Međutim, srpski reprezentativci skoro tri minuta nizu uspeli da poentiraju, što Francuzi koriste da se sa dve trojke približe na 59:58.

Ovaj rezultat bio je na snazi do sekund i po pre kraja, kad arbitri sviraju nepostojeći faul Radanova nad Dijavarom koji sa linije slobodnih bacanja pogađa za 60:59.

Usledio je tajm-aut selektora Jovanovića i dogovor za poslednji napad. Loptu je ispod samog koša dobio Dušan Beslać koji je očigledno bio fauliran, ali se umesto sudijske pištaljke čuo zvuk sirene za kraj utakmice.

Reprezentacija Srbije u nastavku šampionata boriće se za plasman od petog do osmog mesta, a sledeći rival u subotu (20:15) biće joj selekcija Španije.

Srbija U20: Marjanović, Vulikić 2, Aranitović 5, Musić 9, Beslać 2, Tadić, Radanov 20, Stepanović, Simanić 2, Glišić 6, Đorđević 9, Momirov 4.

Francuska U20: Ndoje 2, Vogir, Rambo 4, Bazile 2, Gulmi, Čofi 13, Godu Sina, Desine 5, Votijer 6, Dijavara 7, Fevri 20, Blan 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво