Bili Baron prvo pojačanje Crvene zvezde

Američki košarkaš Bili Baron, koji pokriva bekovske pozicije, prvo je pojačanje Crvene zvezde u novoj sezoni.

Ovaj 27-godišnji „kombo" bek visok je 188 centimetara, odlukuje ga odličan šut i karakterističan prodor, a već poseduje zavidno iskustvo igranja u evropskoj košarci.

Nakon koledž karijere, tokom 2014. godine nastupao je za Lijetuvos Ritas, a kasnije i za ekipe Spiru Šarlroa, da bi se 2016-2017 otisnuo u špansku ACB ligu gde je nastupao za tim Mursije. Prošlu sezonu proveo je u ekipi turskog Eskišehira gde je za 31 utakmicu ubacivao prosečno 16 poena uz 4 asistencije i 3 skoka po meču.

Osim karakterističnog šuta i prodora, Bilija odlikuje i vrlo čvrsta igra u odbrani, a ovaj momak rodom iz Pensilvanije odrastao je u košarkaškoj porodici . Njegov otac Džim Baron je trener na koledžu „Kanisius", dok je mu je rođeni brat Džimi takođe profesionalni košarkaš. 

Bili Baron je 2017.godine bio i reprezentativac SAD na FIBA Amerikupu gde je osvojio zlatnu medalju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво