Jokić na pragu maksimalnog ugovora sa Denverom

Nikola Jokića će postati ograničeni slobodni agent, što će omogućiti njegovom klubu Denver nagetsima da centru srpske reprezentacije ponudi maksimalni petogodišnji ugovor od 146,5 miliona dolara, prenosi portal "Jurohups", pozivajući se na "Jahu sports".

Time će Nagetsi odbiti timsku opciju za Jokića za narednu sezonu kojom bi srpskom košarkašu u četvrtoj godini ugovora isplatili 2,9 miliona dolara, ali bi Jokić time stekao i pravo da 2019. postane neograničeni slobodni agent.

To bi NBA ligaša iz Kolorada dovelo u opasnost da izgubi svog najboljeg igrača.

Davanjem maksimalnog ugovora Jokiću, Denver dugoročno vezuje Jokića za klub i daje mu zasluženu materijalnu satisfakciju.

Navodi se da su Nagetsi bili suočeni sa 29. junom kao rokom za donošenje odluke, a u više navrata uprava kluba je isticala da planira da dugoročno zadrži Jokića. 

NBA franšiza iz Denvera Jokića je izabrala 2014. godine kao 41. pika na draftu.

Protekla sezona u NBA ligi bila je najbolja za srpskog asa u dosadašnjoj karijeri u najjačem klupskom takmičenju na svetu. Prosečno je u više od 75 utakamica beležio po 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistenciju.

Iz Denvera za sada zvanično saopštavaju da se njegov 31-godišnji saigrač Vilson Čendler odlučio da ne postane slobodni agent i prihvati platu od 12,8 miliona dolara u narednoj sezoni.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво