Crvena zvezda odbranila titulu

Košarkaši Crvene zvezde nadigrali su tim FMP-a i u trećoj utakmici finalne serije (97:88) i odbranili titulu prvaka Superlige Srbije. Odbranom prošlogodišnje titule, crveno-beli su došli do četvrtog uzastopnog šampionskog trofeja. Alen Omić iz crveno-belog tabora najefikasniji igrač finalne serije, a pripao mu je i trofej za najkorisnijeg igrača.

Trećom pobedom nad timom FMP-a, košarkaši Crvene zvezde su odbranili prošlogodišnju titulu i došli do četvrtog uzastopnog šampionskog trofeja.

Centar Alen Omić sa 20 poena i 11 skokova istakao se u pobedničkom sastavu, pratili su ga Džejms Feldin sa 17 i Dejan Davidovac sa 15 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Radovan Đoković sa 22 pogotka. 

Po početku utakmice nije se moglo naslutiti da će crveno-beli odbraniti titulu tako lako.

FMP je samouvereno ušao u duel u dvorani "Aleksandar Nikolić" i ubedljivo poveo sa desetak koševa razlike. Uspevali su da održe prednost do samog finiša prvog poluvremena, kada tim Crvene zvezde uspeva da preokrene rezultat i ode na odmor sa prednošću od 56:47.

U drugom poluvremenu FMP ne uspeva da nađe načina za preokret, a crveno-beli uvećavaju razliku, u jednom trenutku do petnaestak poena prednosti. Prednost potom uspevaju da održe do kraja utakmice za pobedu i odbranu titule.

Najefikasniji igrač finalne serije bio je Alen Omić, pored tog trofeja pripao mu je i pehar za najkorisnijeg igrača finala. Priznanja je dobio iz ruku srpskih reprezentativaca Nemanje Nedovića i Vladimira Štimca.

Tok meča:

20.57 – Crvena zvezda odbranila titulu. Košarkaši crveno-belih savladali su FMP sa 97:88 i osvojili titulu prvaka Superlige Srbije.

20.30 – Košarkaši Crvene zvezde uspevaju da treću četvrtinu završe sa dvocifrenom prednošću – 77:66.

20.23 – U nekoliko uspešnih kontranapada, uz par realizovanih trojki, na samom početku treće četvrtine košarkaši Crvene zvezde uspevaju da uvećaju prednost na više od deset koševa. Tim FMP-a u nastavku trećine ne uspeva da smanji razliku.

19.50Poluvreme. Crvena zvezda – FMP 56:47. Crveno-beli su uspeli da povežu redove i preokrenu rezultat. Do prvog vođstva Zvezda je došla u poslednjem minutu druge četvrtine, da mi potom stigla do maksimalnih devet razlike na kraju prvog poluvremena. 

19.40 – Slede tri efikasna napada FMP-a za 36:42, pa je Crvena zvezda zatražila tajm-aut kako bi prekinula seriju.

19.38 – Zvezda posle serije napada ponovo smanjuje na 36:37 i FMP traži novi tajm-aut.

19.29 – Posle nekoliko napada, Crvena zvezda uspeva da smanju razliku na 25:28, a FMP je zatražio tajm-aut.

19.27 – Počela je druga četvrtina.

19.25 – Kraj prve četvrtine, Crvena zvezda – FMP 21:26. U finišu prve četvrtine košarkaši Crvene zvezde uspevaju da donekle smanje prednost koju je ekipa iz Železnike stekla na samom startu.

19.14 – Tim FMP-a ulazi sigurnije u meč i na samom startu dolazi do značajne prednosti.

19.00 – Počela je utakmica...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво