Zvezda odolela FMP-u

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu FMP-a sa 84:83 (24:25, 14:11, 18:25, 28:22) u prvom finalnom meču košarkaške Superlige i poveli sa 1:0 u seriji. Drugi meč finalne serije na programu je u subotu u 18.00 časova u dvorani u Železniku.

Veoma neizvesna utakmica odigrala se u dvorani "Aleksandar Nikolić" u kojoj se do poslednje sekunde nije znalo ko će odneti prvu pobedu u finalnoj seriji. Junak pobede bio je Džejms Feldin koji je 12 sekundi pre kraja pogodio trojku na izvrsno dodavanje Tejlora Ročestija. 

Fantastičnu utakmicu odigrao je Tejlor Ročesti koji je na ovom meču postao prvi stranac u istoriji Crvene zvezde sa preko 1000 poena u jednoj sezoni. Pre njega, to su uspeli legendarni Dragan Kapičić, Milan Gurović, Nebojša Ilić, Igor Rakočević i u novijoj istoriji Boban Marjanović. 

Ročesti je meč završio sa dabl-dabl učinkom - 21 poen i 12 asistencija. Poen više od njega ubacio je Alen Omić koji je pridodao i pet skokova.  Feldin je ubacio 12 poena. U poraženoj ekipi Nemanja Nenadić je postigao 19 poena, Marko Jeremić 18, a Stegan Pot 12.

Nakon što su obe ekipe šuterski bile raspoložene u prvoj deonici, u drugoj se gledala drugačija, tvrđa košarka pa je na poluvremenu Zvezda imala samo dva poena prednosti. 

Drugo poluvreme donelo je rezultatsku klackalicu, ali je sredinom treće deonice FMP uspeo da dođe do osetnije prednosti. Gosti su odolevali brojnim pritiscima Zvezde i prednost od pet poena uneli u završnicu meča.

Ipak Zvezda je uspela prvo na krilima Ročestija da anulira tu prednost, pa se u poslednji minut ušlo u dramatičnu zavšnicu. 

Prvo je Pot sa linije za tri poena doneo dva poena prednosti FMP-u na 20 sekundi do kraja, ali je Džejms Feldin pogodio veoma bitnu trojku deset sekundi do kraja meča. Nakon tajm-auta, Pot je odlično pobegao svom čuvaru, ali je u poslednjoj sekundi meča promašio gotovo čisto polaganje. 

Naredni meč na programu je u subotu od 18.00 časova u dvorani u Železniku.

22.03 – Kraj meča, pobeda Zvezde 84:83 u prvom finalnom meču.

21.30 – Nakon tri deonice FMP vodi sa 61:56. Prava rezultatska klackalica odvijala se tokom treće deonice, ali je u finišu tim iz Železnika uspeo da stekne sedam poena prednosti u jednom trenutku. 

21.05 – Nastavljen je meč.

20.47 – Završeno je prvo poluvreme prve finalne utakmice, Zvezda vodi sa 38:36. Druga četvrtina odigrana je u nešto sporijem ritmu, a obeležili su je veliki broj promašaja na obe strane. Zvezde je šutirala i mašila veliki broj trojki, dok FMP nije imao koncentraciju da dosta čistih zicera pretvori u poene. 

20.25 – Završena je prva četvrtina, nakon koje FMP vodi sa 25:24. Obe ekipe su u finale ušle napadački raspoložene, što govori i broj postignutih poena. Nenadić igra sjajan meč za goste, dok Zvezda ima širi izbor strelaca.

20.00 – Počeo je prvi finalni meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".

19.45 – Košarkaši obe ekipe izašli su na parket, u toku je zagrevanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво