Kari postavio rekord NBA finala, Golden stejt ima 2:0 protiv Klivlenda

Golden stejt voriorsi, uz odličnu partiju Stefona Karija u ofanzivi i Kevina Djurenta u defanzivi (čuvao i, koliko je to moguće, sačuvao Lebrona Džejmsa), savladali Klivlend kavalirse rezultatom 122:103 u drugoj utakmici finala NBA lige.

Nakon neobične i teške pobede u prvoj utakmici NBA finala, Golden stejt voriorsi su se vratili prepoznatljivijem ritmu i pobedili su Klivlend kavalirse sa 122:103 za odbranu domaćeg parketa u Ouklendu i vođstvo od 2:0.

Stefon Kari je postigao 33 poena, a pritom je i postigao devet trojki, što je rekord u meču NBA finala.

Meč je obeležilo skandiranje navijača tima iz severne Kalifornije upućeno Džej-Ar Smitu, košarkašu Klivlenda čija je greška – a samo kakva je to greška bila! – odnela praktično dobijenu utakmicu za šampiona Istoka. Sa tribina se tokom drugog meča čulo "MVP, MVP!", a ironično skandiranje svakako nije pomoglo Smitu, koji je meč završio sa pet poena i jednim skokom. Sam je, posle meča, svoju igru okarakterisao kao "groznu".

"Ratnici" nisu samo postigli više poena od Kavalirsa, već su ih i nadskočili, a imali su i više blokada.

Zaista, Klivlend je imao manje izgubljenih lopti i više skokova, ali je jako loše šutirao – 42 odsto iz igre naspram 57 odsto domaćina.

Kevin Djurent je igrao kvalitetnu odbranu na Lebronu Džejmsu, sputavši ga na 29 poena, od čega je sedam došlo sa linije za slobodna bacanja. Nakon što je postigao 51 poen u prvom meču, Džejms je samo četiri minuta proveo na klupi, ali nije uspeo da odvede svoj tim do pobede kao toliko puta u ovom plej-ofu (a i šire).

"Jednostavno je. Samo smo igrali jaču odbranu nego u prvom meču", rekao je Stiven Ker, trener Golden stejta.

Upravo će Klivlend, kada se serija preseli u Ohajo, morati da nađe način da se izbori sa time ukoliko želi da se vrati u ovo finale. Za utehu i nadu navijačima ekipe sa američkog Midvesta jeste podatak da Klivlend nije poražen u plej-ofu kod kuće još od prve runde plej-ofa.

Treća utakmica na programu je u sredu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи