Kari psovao i pogađao, Golden stejt pokazao silu protiv Hjustona

Golden stejt odigrao spektakularan meč, predvođen neprepoznatljivim Stefonom Karijem, savladao Hjuston sa 41 poenom razlike (126:85) i stigao do prednosti od 2:1 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Stefon Kari je zlatni dečko NBA lige. Posvećeni hrišćanin, privržen svojoj porodici koja će uskoro brojati pet članova (supruga je Aješa je trudna po treći put), odgovoran za ogroman broj dobrotvornih i veoma smislenih akcija.

Postoji, čak, šala među NBA novinarima da li Kari, uopšte, ikada, psuje... Pa, ispostavilo se u trećoj utakmici finala Zapada protiv Hjuston Roketsa, završenoj u praktično nezabeleženoj pobedi u ovoj fazi takmičenja (126:85), da ume da opsuje.

"Ovo je moja j....a kuća", kriknuo je Kari kada je, u trećoj četvrtini, postigao poene pošto je nadmudrio Trevora Arizu. Tada je prednost Golden stejta iznosila tek 24 poena.

Bila je reakcija frustriranog Karija, koji je u prethodnih nekoliko dana kritikovan i analiziran u blago malicioznom kontekstu, a sve posle slabije partije u drugoj utakmici (trenutno je 2:1 za šampiona iz Kalifornije).

Najbolji šuter, u istoriji najbolje lige na svetu, je do odlaska na poluvreme u trećoj utakmici šutirao 3-21 za tri poena. Ali onda je eksplodirao u trećoj deonici, postigao je 18 poena (ukupno je dao 35), a postigao je 13 poena u samo tri minuta.

Kari ima dogovor sa svojom majkom i drži u njenoj kući ono što zovu "turnover jar", odnosno teglu u koju je Kari dužan da ostavi novac za svaku izgubljenu loptu na parketu. Ovoga puta je neće puniti.

"Uglavnom sam samo razgovarao sa sobom. Morate ponekad da budete svoj najveći navijač", rekao je posle meča vidno smireni Kari.

Malo o rekordima. Ovo je najveća pobeda Ratnika u plej-ofu, najveći poraz Roketsa u plej-ofu, kao i največi poraz u istoriji plej-ofa NBA lige koji je zabeležio jedan tim koji je imao najmanje 65 pobeda tokom regularne sezone.

Uz sve to, Golden stejt je pobedio u 16 uzastopnih plej-of mečeva odigranih na severu Kalifornije, što je NBA rekord. Do sada je on bio vlasništvo Čikago Bulsa Majkla Džordana, koji su u Ilinoisu, 1990. i 1991. godine, pobedili 15 puta zaredom.

Džejms Harden, koji je meč završio sa, za njega svakako, skromnih 20 poena (opet je bio najefikasniji u timu Majka Dantonija), priznao je da je njegov tim igrao „meko". Obećao je da će se to promeniti u četvrtoj utakmici.

Kevin Durent je postigao 25 poena za Golden stejt, dok su Hardena pratili Klint Kapela i Kris Pol sa po 13 poena. Ovaj drugi je imao i deset skokova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво