"Kralj“ krunisan u Beogradu, Real na krovu Evrope

Košarkaši Real Madrida savladali su ekipu Fenerbahčea sa 85:80 u finalu fajnal-fora u Beogradu. Real je osvojio desetu titulu prvaka Evrope. Za MVP-a finala proglašen je Luka Dončić.

Najefikasniji u pobedi Reala bili su Kozer sa 15, Dončić sa 13 i Tompkins sa deset postignutih poena.

U redovima Fenera istakli su se Meli sa 28 i Vonamejker sa 14 poena. Kalinić je meč završio sa sedam poena.

Real je uspeo da kruniše neverovatno turbulentnu sezonu istom takvom finalnom utakmicom u Beogradu.

Fener je bolje krenuo, nošen spektakularnom podrškom publike sa tribina, ali Madriđani nikako nisu dozvoljavali turskoj ekipi da se odmakne na veću razliku.

Nakon vođstva Reala na kraju prve četvrtine, Fener na krilima Melija uspeva da nadoknadi prednost i pređe u blago vođstvo, Real je imao kreatorskih muka izazvane odličnom odbranom Fenera.

Drugo poluvreme, konkretno treća deonica donela je "revolveraški" obračun trojki, koji je pripao Realu, koji je povećavao prednost.

Prava drama viđena je u poslednjoj deonici, Real je na sve načine koristio prazan hod Fenera i otišao na najvećih deset poena prednosti.

Kada se činilo da će finale biti privedeno kraju bez drame, za drugačiji epilog pobrinuli su se Vonamejker i Dikson i u poslednjem minutu smanjili na tri poena prednosti.

Real je ipak uspeo poenima Tompsona iz odbojke i sa linije slobodnih bacanja da odbije nalet Fenera i upiše pobedu.

Najkorisniji igrač finala je Luka Dončić. 

Ovako je protekao meč: 

22.10 – Kraj meča! Real je šampion Evrope. 

21.44 – Na polovini poslednje četvrtine Real vodi 73:63.  Dva brza faula (treći i četvrti) svirana su Ljulju tokom čuvanja Diksona u prvom minutu poslednje deonice. Meli novom trojkom daje novi impuls za povratak svog tima. Veseli promašuje zicer a onda pravi nesportsku ličnu grešku, iz koje Dončić pogađa dva penala a Kerol dodaje "trojku" za prvu dvocifrenu prednost.

21.27 – Završena je treća četvrtina, Real vodi sa 63:55. Serijom Reala od 7-0 počelo je drugo poluvreme, a potom je usledilo "gađanje sa distance", kada su precizni bili Kozer, Meli, Vonamejker i Dončić. Na polovini deonice "kraljevski tim" je imao pet poena viška. Usledila je igra koš za koš, pa je španski klub pred poslednji odlučujući period imao prednost od 63:55!

21.07 – Nastavljen je meč.

20.49 Na kraju prvog poluvremena Fenerbahče vodi sa 40:38. Meli je postigao 11, Duverioglu osam poena za Fener, kod Reala šest Dončića, po pet Rudija, Ljulja i Kerola.

Madriđani su u odličnom ritmu nastavili i na početku druge deonice, kada su serijom 4-0 i odličnom odbranom "primorali" Obradovića da traži tajm-aut. Pauza je donela željeni efekat, Nikolo Meli vezuje sedam poena i vraća aktuelnog šampiona na prihvatljivih "minus tri", a potom dodaje još četiri. Publika u žutom je osetila trenutak, pojačala navijanje, a njihova ekipa na terenu povela. Na odmor se otišlo sa rezultatom 40:38 za turski tim.

20.22 – Završena je prva četvrtina finala, nakon koje Real vodi sa 21:17.

U "domaćoj" atmosferi u Areni, bolje su se na početku meča snašli igrači Fenera. Nikola Kalinić je sa pet poena na startu i velikom energijom na oba kraja terena pokrenuo svoj tim, a potom mu se priključio Duverioglu. Ipak, Real nije dozvolio veći zaostatak, Dončić je odlično birao rešenja u napadu, a trojka Fernandeza donosi i izjednačenje minut pre kraja, a potom Ljulj sa iste udaljenosti donosi prvu prednost, da bi Rendolf novom trojkom zaključio prvu deonicu - 21:17.

20.00 – Nakon spektakularnog programa i najave igrača, počeo je finalni meč.

19.00 – Sat vremena pre početka finala, navijači Fenera potpuno su ispunili dvoranu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво