Beograd danas sportski centar regiona i Evrope

U toku su poslednje pripreme za finalno veče Fajnl-fora, u kome će se od 20 časova za titulu boriti Fenerbahče i Real Madrid. Više od 15.000 navijača, sportskih stručnjaka, ali i zvaničnika došli su u Srbiju da navijaju za svoje timove. Karte za ovaj meč su rasprodate pa se širom Beograda organizuje gledanje finalnog meča.

Za nekoliko sati dva najbolja tima Evrolige odmeriće snage. Košarkaška euforija trese Beograd, a veliko finale Final Fora podelilo je navijače.

"Došao sam na final-for i Real Madrid će biti šampion".

"Ja sam iz Istanbula. Mi ćemo uzeti pehar. To je sigurno".

"Došao sam da podržim Real Madrid i da uživam u Fajnl-foru".

"Mi smo fanovi Fenerbahčea. Želimo da drugi put budemo šampioni ove godine i nadamo se da će tako biti".

Tako glase očekivanja navijača. A nada ostaje i timovima. Real Madrid bi trijumfom u ovom meču osvojio jubilarnu, 10 pobedu u finalu, dok bi Fenerbahčeu ali i njihovom treneru, Željku Obradoviću, to bila druga titula. Karata za ovaj meč više nema, pa će se finale gledati na nekoliko lokacija u Beogradu, ali i u kafićima.

Na samom Kalemegdanu gde su postavljeni ekrani, neki od navijača će posmatrati na drugi način finalnu i utakmicu za treće mesto. Neće moći da prisustvuju na samom terenu.

Beograd je prvi put domaćin ovakvom finalu. To je, kažu nadležni, velika čast, ali i odgovornost.

"Beograd kao jedan od gradova gde smo bili domaćini velikih međunarodnih takmičenja je u beogradskoj areni imao bazen, pa je imao atletsku stazu, pa je imao fudbalski teren pa sada košarkaški teren", rekao je minsatar sporta Vanja Udovičić i dodao:

"Srbija je u protekle 4 godine pokazala da je izvanredan domaćin svih međunarodnih takmičenja. Oborili smo sve rekorde i po posećenosti i po samoj organizaciji".

Sama organizacija zahtevala je nekoliko meseci rada. Ali i pored iscrpnih priprema, cilj je da se Beograd pokaže kao dobar domaćin i što pre ponovo ugosti finaliste Fajnal-fora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво