Krupan korak evropske košarke, organizovan sindikat igrača

Na inicijativu od nedavno penzionisanog slovenačkog košarkaša Boštjana Nahbara, napravljen je veliki korak evropske košarke osnivanjem Nezanivsnog sindikata igrača Evrolige (ELPA)

"Tokom poslednjih šest meseci imao sam mnogo razgovora sa igračima. Da vidim da li postoji želja da se osnuje takva organizacija. A ona postoji. Igrači su izrazili veliku želju da kreiraju platformu koja će ujediniti njihov glas. Sindikat će voditi sami igrači. Oni će odrediti kojim će se tokom kretati sve i ko će biti predsednik", rekao je Nahbar na konferenciji u Beogradu.

"Moj cilj je bio da se osnuje organizacija koja će unaprediti karijere evroligaških igrača, koja će braniti njihova prava i koja će raditi za njih tokom i posle njihovih karijera", dodao je Nahbar.

ELPA je naišla na ogromnu podršku igrača, u kojoj su prednjačili Datome i Hajns, ali su reči hvale za tu organizaciju imali i aktivni i penzionisani košarkaši svih timova Evrolige, poput: Kalinića, Džejmsa, Vijtlera, Dangubića, Štimca, Rakočevića, Vajta, Rola, Burusisa i mnogih drugih.

"Ovo je važan dan. Istorijski dan za evroligaške igrače. Izuzetno važno za nas je da se pojavimo kao grupa, kao ujedinjena sila koja bi vodila naš glas i borila se za prava igrača", izjavio je centar CSKA Kajl Hajns.

"Bilo je potrebno vreme da se igrači ujedine i da se sve uradi kako bi projekat bio još bolji. Ideje su uznete na sto i ujedinili smo se. Bitno je da svi znaju šta je želja igrača. Osetio sam da je potrebna ovakva organizacija tokom prozora za FIBA Svetsko prvenstvo. Kao igrač Evrolige, nisam mogao da igram za reprezentaciju i nisam mogao ni da iznesem svoje mišljenje. Tada sam osetio da bi zajednički glas svih nas trebao da se čuje", rekao je krilni igrač Fenerbahčea Điđi Datome.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара