Vesić: Fajnal-for donosi Beogradu do 20 miliona evra

U Beogradu trenutno boravi oko 15.000 stranih turista zbog Fajnal-fora košarkaške Evrolige i grad će zbog organizovanja tog takmičenja samo od tih turista prihodovati između 18 i 20 milona evra.

Vesić je rekao da je to jedan od najvažnijih sportskih događaja kod nas, ali i u Evropi.

On ističe da je Beograd od 2014. godine pokušavao da dobije organizaciju tog turnira, kao i da je cilj da svake godine imamo po jedno veliko sportsko takmičenje u Beogradu.

"Danas u Beogradu ima oko 15.000 stranih turista. Svi ostaju tri ili četiri dana, što je po 300 evra dnevno, pošto košarkaški turisti malo više troše od fudbalskih. Tako da imamo prihod za grad i celu ekonomiju grada između 18 i 20 milona evra. Imamo prenos u više od 200 zemalja sveta, a na početku svakog prenosa se emituje promotivni film o Beogradu", kaže Vesić.

On je naglasio da je to dobro za imidž prestonice Srbije.

Prema njegovim rečima, trenutno u Beogradu boravi oko 2.500 turista iz Litvanije, koji nisu kod nas tako često, kao i da su tu i Španci, a naravno i Rusi i Turci.

Imamo, dodaje, povećanje broja turista iz Turske za više od 20 odsto u prva tri meseca u odnosu na isti period prošle godine.

Vesić je najavio i da će Beograd sledeće godine biti domaćin Evropskog prvenstva u košarci za žene.

Kako kaže, "dobili smo organizovanje Fajnal fora upravo zato što smo od 2014. godine izgradili veliki broj hotela i infrastrukturu u Beogradu kako bismo mogli da budemo domaćini ovog takmičenja".

"Organizacija je odlična, to ne kažem zato što mi organizujemo, već zato što je to takmičenje stvarno retko ovako dobro organizovano. To kažu drugi".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво