Laso se nada da će Beograd pamtiti po lepom

Nakon pobede nad ekipom CSKA i plasmana u finale Evrolige, trener Reala Pablo Laso bio je pun reči hvale na račun svojih igrača, ali i atmosfere u Beogradu. Itudis smatra da je bolji tim otišao dalje i odbija da priča o povredama kao izgovru za poraz.

Vidno zadovoljan i sam širokim osmehom pred predstavnike medija posle meča izašao je Pablo Laso.

"Čestitke mojim igračima za veliku pobedu, kada igrate protiv CSKA morate dosta toga da uradite da biste dobili i mi smo to uradili. Prva četvrtina nije bila dobra, mašili smo šuteve a oni bili u ritmu. U drugom poluvremenu vratili smo se šutevima Džejsija, odbranom takođe, sve je išlo po planu i držali smo se. Bili dominanti u svemu što smo dogovorili, šteta je za 16 promašenih slobodnih bacanja. Pomerali smo se u napadu, lopta se kretala, zadovoljan sam jer mislim da smo sve uradili kako treba da bi dobili", rekao je Laso.

On je otkrio da i dalje vidi Ognjena Kuzmića kao bitan deo tima: "Kuz je sa nama, počeo da radi sa nama, bez kontakta. Računam na njega i srećni smo što je on deo našeg tima", rekao je Laso.

Upitan da li posle serije loših rezultata i srpskoj prestonici ona ipak postaje 
"srećan grad za njega" posle nove pobede ovde, odgovorio je: "Da, počeo sam da dobijam ovde", rekao je uz osmeh i dodao:

"Beograd i Srbija su veoma značajni za evropsku košarku. Drago mi je što ću igrati finale u ovom gradu, i nadam se da će svi pamtiti ovaj sjajan turnir po Real Madridu. Sve pobede bih menjao za tu u finalu", poručio je Laso. 

Trener Moskovljana Dimitris Itudis pomalo neočekivano mirno je prihvatio poraz u polufinalu:

"Čestitam Realu bili su bolji i zasluženo pobedili. Otvorili smo odlučno bili u knotroli prvu četvrtinu, a druga četvertina nas je koštala dosta, defanzivno smo pali, dali smo im brzih 17 poena trojke uglavnom. Zajedno sa trećom, u kojoj smo zbog dobre njihove odbrane igrali loše, pokušali smo da raširimo igru. Prišli smo do kraja na šest poena, ali nije bilo dovoljno. Real je izdržao i zasluženo pobedio.

Upitan da li su povrede bile ključ poraza rekao je: "Ne volim da koristim takve izgovore, Nando i Kajl su bili povređeni i dugo odsutni, nisu bili na najboljem nivou, ali nisu samo oni tu, mogli su bolje, ali mi nismo imali pravu kreaciju i pravu reakciju i akciju, defanzivno pre svega".

Kako motivisati ekipu za meč za treće mesto bilo je jedno od pitanja.

"Izaćićemo na teren zbog navijača, jako i sa verom u pobedu, imamo obligaciju prema navijačima, imamo dan da analiziramo igre, potrebna nam je unutrašnja insipracija za taj meč, ali verujem u svoje momke", zaključio je grčki stručnjak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво