Kalinić: Hoću CSKA da im se revanširamo za Berlin

Košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić, posle pobede nad Žalgirisom (76:67), izrazio je želju da ekipa iz Istanbula u finalu dobije priliku za revanš protiv moskovskog CSKA za poraz iz 2016. godine u Berlinu.

Ekipa Željka Obradovića, osvajača rekordnih devet evropskih titula, sa srpskim košarkašima Nikolom Kalinićem i Markom Gudurićem opravdala je ulogu favorita protiv "žilavog" Žalgirisa u sjajnoj atmosferi Štark arene, koja je bila skoro cela u žutoj boji zbog velikog broja turskih navijača.

"Iskusniji smo tim, videlo se to.. Plan nam je bio da usporimo igru i uvedemo je u naš ritam. Voleo bih ponovo u finalu na CSKA, da im se revanširamo za poraz u Berlinu", rekao je Kalinić novinarima posle utakmice, iako tada nije bio član Fenerbahčea u porazu u Berlinu.

On je dodao da bi bilo fenomenalno da osvoji trofej u svojoj zemlji.

"Očekujem podršku navijača. Bilo bi sjajno kad bih u Beogradu osvojio još jedan trofej", kaže srpski reprezentativac.

Njegov saigrač Marko Gudurić naglasio je da je Fenerbahče došao u Beograd po trofej.

"Odigramo smo odličnu utakmicu, bili od starta agresivni. Ostao nam je još jedan meč do cilja, zato smo i došli i bez pobede u finalu ovo ništa ne vredi", poručio je Gudurić.

Plej Žalgirisa Vasilije Micić takođe je iskustvo označio kao glavni razlog poraza.

"Definitivno njihova ideja je bila da zaustave akcije za sve naše šutere. Moramo da naučimo iz ovog meča dosta stvari, da izvučemo pouke pred utakmicu za treće mesto. Svako od nas je debitant na Fajnal-foru", kratak je bio Micić.

Finale i meč za treće mesto su na programu u nedelju u Štark areni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво