Bartomeu: Odajemo počast veličini srpske košarke

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu istakao je da je Beograd ranije morao da dobije organizaciju završnog turnira, ali da veruje da je sada prava prilika da se iz Srbije pošalje prava košarkaška slika u svet.

"Čestitam svim klubovima koji su izborili Fajnal-for, put do toga je sve teži. Da Beograd bude organizator završnog turnira bilo nam je potrebno 17 godina i to zahvaljujući snažnoj saradnji sa gradskim vlastima. Takav rezultat je želja da odamo počast košarci u Srbiji, zemlji sa mnogo igrača i trenera koji su hranili evropsku košarku", rekao je Bartomeu na konferenciji za medije na Kalemegdanu.

Kako je naglasio, Beograd će imati čast da kruniše šampiona Evrope, a u međuvremenu će uživati u igrama Fenerbahčea, Žalgirisa, Real Madrida i moskovskog CSKA.

"Slika iz Beograda ići će u skoro ceo svet. Četiri tima potrudiće se da naprave spektakl, a Beograd će krunisati šampiona", kaže Bartomeu.

On je podsetio da su se u Beogradskoj areni pravili rekordi po broju gledalaca, dok su igrali Crvena zvezda i Partizan, zbog čega sada očekuje novi spektakl u istoj hali.

Polufinala Evrolige Fenerbahče – Žalgiris (18 sati) i Real – CSKA (21) igraju se sutra, dok su finale i meč za treće mesto u nedelju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи