Obradović: Ponosan sam što je Beograd domaćin Fajnal-fora

Legenda srpske košarke i najtrofejniji trener u istoriji evropskih klupskih takmičenja za RTS govori o tome šta očekuje od velike košarkaške smotre u Beogradu i šta ga to i dalje motiviše posle 26 godina i devet trofeja u Evroligi.

Najbolji košarkaški timovi već su stigli u Beograd. Fajnal-for za neke od njih, poput trenera Fenerbahčea, Željka Obradovića, znači povratak kući, makar na nekoliko dana.

"Izuzetno sam zadovoljan i srećan što sam u Beogradu, pre svega. Pošto već dugo živim van Srbije i svaki trenutak ovde proveden je nešto posebno. Fajnal-for je konačno u Beogradu, pa ću provesti pet dana ovde", rekao je Obradović u razgovoru sa novinarkom RTS-a Svetlanom Danilović.

Fenerbahče u polufinalu igra protiv Žalgirisa, koji je mnoge iznenadio plasmanom među najbolje četiri ekipe u Evropi.

"Dobro poznajemo Žalgiris, pobedili su nas u Istanbulu, a mi smo se revanširali u Kaunasu. Vodi ga moj bivši igrač (Šarunas Jasikevičijus) i vidi se njegov uticaj – apsolutna kontrola u toku utakmice, jasna ideja kako žele da igraju i kako se pripremaju... Zaista nas očekuje veoma teška utakmica", rekao je Obradović.

Trofejni trener otkriva i šta će odlučiti pobednike na završnom turniru.

"Koncentrisani smo na Žalgiris. U drugom polufinalu su dve najuspešnije ekipe u istoriji Evrolige. Ali, i to je istorija i igra brojki... Mislim da sve ekipe na Fajnal-foru imaju svoju šansu. Odlučiće i inspiracija i inspiracije, a svi su isto motivisani. Važno je i kako će se otvoriti utakmica, reakcije u toku utakmice i ono što je uvek najvažnije u takvim utakmicama – izgubljene lopte, promašena slobodna bacanja...", objašnjava Obradović.

On priznaje da su se njegovi igrači unervozili, pošto nisu odigrali meč od prošlog petka.

"Od završetka plej-of serije sa Baskonijom imali smo pet utakmica u turskom prvenstvu, i dobro je što smo igrali u tom ritmu. Ali, poslednju utakmicu smo odigrali u petak i onda imamo sedam dana do meča sa Žalgirisom. Ekipa nije navikla na to i oseća se mala nervoza. Ali mislim da je to logično i da će sama činjenica da smo sada u Beogradu promeniti to. Ja ću sve uraditi da ekipa bude koncentrisana i što opuštenija za meč sa Žalgirisom."

Brojni ljubitelji košarke i navijači širom Evrope će doći u Beograd ovog vikenda, a Obradović veruje da je to velika prilika za prestonicu Srbije.

"Dosta ljudi će doći iz Turske, Litvanije, Španije, Rusije... Ovo je velika prilika za Beograd da se još jednom pokaže gostoprimstvo naših ljudi. Ja sam zaista ponosan što je Beograd domaćin Fajnal-fora", rekao je Obradović.

Posle 26 godina i devet titula u Evroligi, Obradović otkriva šta ga i dalje motiviše.

"Prosto – ja obožavam ovaj posao. Uživam u svakom danu – probudim se, odem na trening, odem u kancelariju, provodim dosta vremena sa pomoćnim trenerima, pripremamo sve što je bitno za naše igrače... predivan je osećaj kada izađem na parket, i sve dok bude tako, meni motivacija neće faliti", objasnio je Obradović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи