Kalinić, Micić i Obradović za RTS: Da uživamo, ali i da pobedimo

Najbolji košarkaški timovi Evrope stigli su u Beograd gde ih, u petak i nedelju, čekaju završne borbe za titulu šampiona Evrope. Nikola Kalinić, Vasilije Micić i Željko Obradović govore za RTS o očekivanjima pred Fajnal-for.

Delegacije klubova su u Beograd stigle pre neki dan. U sredu su na Aerodrom "Nikola Tesla" sleteli i najbolji košarkaši Starog kontinenta. Oko jedanest sati prvo je izašao tim Fenerbahčea, a odmah potom i Žalgirisa. Brzo su se uputili ka autobusima.

Nikola Kalinić je već navikao na borbe za trofeje sa Fenerbahčeom i Željkom Obradovićem, daleko najuspešnijim trenerom u istoriji košarke sa ove strane okeana. Vasilije Micić igra u velikom Žalgirisu, ali i timu koji dugo nije bio deo samog evropskog vrha. Stoga je ovaj turnir od velike važnosti za litvanski tim.

Obradović želi da osvoji desetu titulu šampiona Evrope. Recept mu je već poznat, verovatno više nego bilo kome na svetu – obaveze koje igrači moraju da ispune, a koje se ne ograničavaju samo na teren, ali i dosta slobodnog vremena kako bi igrači mogli da uživaju u okruženju i kako bi se "izluftirao" pritisak.
broj komentara 0 pošalji komentar