NBA draft lutrija: Kokoškov i Sansi biraju prvi, Divac i Kingsi drugi!

Voljom draft lutrije, Finiks sansi, koje je nedavno preuzeo srpski stručnjak Igor Kokoškov, biraće prvi na predstojećem NBA draftu. Sakramento kingsi Divca i Stojakovića imali su puno sreće i dobili su drugog pika, dok će kao treća birati Atlanta.

"Sunca" iz Arizone, koja su imala najgori skor u ligi (21-61) i 25% šanse za prvi pik, to su i dobila, prvi put u istoriji franšize.

Biće to dobra polazna osnova Kokoškovu i rukovodstvu Finksa, koji ovog leta kreću u novi projekat i izgradnju tima, koji će biti građen oko Devina Bukera.

Diandre Ejton i Luka Dončić najveći su favoriti za prvog pika, i ostaje da se vidi kojim putem će tim iz Arizone krenuti. 

Puno sreće imali su i Srbi iz Sakramenta (Divac i Stojaković), koju dobili odlični drugi pik iako su imali tek šesti najgori plasman. Šta god da im ostane od Finiksa, Kingsi će biti na dobitku i sa novim dobrim mladim talentom krenuti u novu sezonu.

Treći pik pripao je Atlanta hoksima, četvrti će birati Memfis a peti Dalas. Šestog pika dobio je Orlando, sedmog Čikago a osmog ekipa Klivlenda, koja verovatno ostaje bez Lebrona Džejmsa ovog leta.

Njujork Niksi su dobili pravo na deveti izbor, Filadelfija na deseti a Šarlot na 11. pik. Sledeća dva pika (12. i 13.) završila su kod Los Anđeles klipersa, dok će Jokićev Denver birati 14.

NBA draft 2018. biće održan 21. juna u Bruklinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво