Kokoškov: Spreman sam za izazov

Igor Kokoškov predstavljen u Finiksu, poručuje da je spreman za najveći izazov u karijeri.

Igor Kokoškov je ušao u istoriju kao prvi trener NBA ekipe, a da nije Amerikanac. Neki su pomislili da je ovo prekretnica u filozofiji, tačnije da će otvoriti vrata ostalim evropskim trenerima, ali Kokoškov ne smatra sebe jednim od njih.

"Ne mislim da sam evropski trener. Ja sam NBA trener. Trudim se uvek da slabosti pretvorim u prednosti. To je neverovatno - u Americi kažu da sam stranac. U Evropi da sam Amerikanac... Izgleda da me niko ne želi", našalio se Kokoškov na prvoj konferenciji za medije po preuzimanju Finiks Sansa.

"Ovo je životna prilika. Ovo je veliki izazov i osećam da sam spreman za njega", rekao je Kokoškov.

Srpski trener, koji je sa Slovenijom osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, svestan je velike odgovornosti koju nosi novi posao.

"Iskreno, sve se svodi na pobeđivanje. Nije bitno da li ste američki trener ili stranac, važno je da možete da odradite posao i da trenirate. Ovo je velika odgovornost za mene, pošto sam prvi asistent u NBA ligi koji nije Amerikanac, pa prvi trener na koledžu koji nije Amerikanac, a sada prvi trener u NBA ligi... To nosi sa sobom ogromnu odgovornost. Ako ne uspem, onda u Americi mogu reći: 'vidite, oni to ne mogu, držaćemo se naših trenera'", objasnio je Kokoškov.

 


 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво