Srbin prvi Evropljanin na klupi NBA tima – Finiks izabrao Kokoškova!

Srpski košarkaški stručnjak Igor Kokoškov novi je trener Finiks Sansa i istovremeno prvi evropski trener na klupi jednog NBA tima!

"Sunca" iz Arizone su objavila da su vođenje tima poverila srpskom treneru na period od tri godine. 

On je već radio u tom klubu kao asistent u periodu od 2008. do 2013. godine, a upravljanje novim timom preuzeće nakon završetka sezone u Juti, u kojoj je trenutno pomoćnik Kvinu Snajderu.

Kokoškov je već 18 godina u NBA ligi, u kojoj je prošao gotovo sve trenerske uloge i "oblikovao" se kao stručnjak, što je verovatno i bilo presudno da dobije posao glavnog trenera. 

Sansi su proteklu sezonu završili sa najgorim skorom u ligi (21-61), i pokušaće da dobrim biranjem na draftu krenu u "ribilding" oko prve zvezde tima Devina Bukera.

Podsećamo, Kokoškov je kao selektor Slovenije osvojio titulu na proteklom Evrobasketu 2017, u finalu pobedivši selekciju Srbije.

Prvi trener van Sjedinjenih Američkih Država koji je predvodio, kao šef struke, jedan tim iz NBA lige bio je Džej Trijano iz Kanade, koji je vodio Toronto Reptorse.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи