Klivlend i Toronto na korak od duela u polufinalu Istoka

Košarkaši Klivlenda trojkom Džejmsa u poslednjoj sekundi savladali su Indijanu u petom meču serije rezultatom 98:95 i poveli sa 3–2. Istu prednost stekao je i Toronto pobedom nad Vašingtonom od 108:98. Hjuston izbacio Minesotu, Oklahoma preživela i produžila seriju protiv Jute.

Predvođeni neverovatnim Lebronom Džejmsom, Kavsi prvi put imaju prednost u seriji protiv Pejsersa.

"Kralj" je ponovo bio najbolji u svom timu i ponovo je radio sve. Meč je završio sa 44 poena, 10 skokova i 8 asistencija, a pogodio je trojku za pobedu u poslednjoj sekundi pri rezultatu 95:95!

Kajl Korver dodao je 19, a Kevin Lav 11 poena.

Kod Pejsersa Domantas Sabonis najbolji sa 22, dok je Tadeus Jang ubacio 16.

Iako su početkom poslednje deonice imali prednost, Vašinton vizardsi su stali u finišu meča u Torontu i dozvolil domaćinu da se vrati i uzme treću pobedu u seriji.

Demar Derozan bio je naraspoloženiji sa 32 poena, dok su Rajt sa 18, Lauri sa 17 i Valančijunas sa 14 bili dobri pomagači.

Kod gostiju iz prestonice 26 poena Džona Vola i 20 Bredlija Bila.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica i Minesota završili su sezonu porazom u Hjustonu 122:104 za ukupnih 4:1 na Zapadu.

Hjuston je slavio na krilima Klinta Kapele sa 26 i Džejmsa Hardena sa 24 poena, pratio ih je Erik Gordon sa 19, dok je kod "vukova" najbolji bio Karl-Entoni Tauns sa 23.

Bjelica se nije upisao u strelce i za samo tri minuta uhvatio je jedan skok.

Rival Rokitsima biće bolji iz duela Oklahoma i Jute, gde je "Tander" predvođen Raselom Vestbrukom sa 45 pogodaka trijumfovao 107:99 i smanjio rezultat u seriji na 2:3.

Juta je ispustila 25 poena prednosti i prvu "meč loptu" za prolaz zahvaljujući i odličnoj partiji Pola Džordža sa 34 poena, a nisu joj ni pomogli sjajni Džae Krauder sa 27 i Donovan Mičel sa 23 pogotka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво