Filadelfija i Golden stejt u konferencijskom polufinalu, Đinobili na prekretnici

Filadelfija seventisiksersi igraće u polufinalu Istočne konferencije nakon pobede od 104:91 u petom duelu sa Majami hitom (4:1). Ovo je prvo konferencijsko polufinale za ekipu iz Pensilvanije – „budućnost NBA lige“, kako ih je nazvao Dvejn Vejd – još od 2012. godine. U polufinalu Zapada, posle trijumfa nad San Antonio sparsima u petom meču (99:91), igraće i Golden stejt voriorsi. Boston Seltiksi savladali Milvoki bakse (92:87) i poveli sa 3:2 u seriji.

Filadelfija je odigrala impresivnu treću deonicu meča sa ekipom iz Floride. Ovaj period igre dobila je rezultatom 34:20 i do kraja nije ispuštala prednost.

Džej Džej Redik je bio najbolji na ovom meču sa 27 poena, Džoel Embid je imao 19, dok je Dario Šarić za 23 minuta na parketu ubacio osam poena.

Kod Hita je Keni Olinik imao 18 poena, a Goran Dragić je dodao 15 poena.

Za ljubitelje košarke važan je podatak da je Dvejn Vejd posle meča izjavio, veoma decidirano, da ne razmišlja o penziji i da će sigurno igrati i naredne sezone.

Takođe na Istoku, Boston je bio veoma siguran protiv Milvokija, sredinom meča (u drugoj i trećoj deonici) imao je i dvocifrenu prednost (u jednom momentu je ona iznosila i čitavih 16 poena), ali je Milvoki, vođen rezervistom Šabazom Muhamedom, nekadašnjom zvezdom slavnog Ju-Si-El-Eja (UCLA), uspeo da se stabilizuje i vrati u meč. Ali taj povratak nikada nije bio potpun i tim iz Viskonsina ni u jednom momentu nije uspeo da spusti prednost protivnika na manje od četiri poena.

Al Horford je bio najefikasniji kod Seltiksa sa 22 poena i 14 skokova, dok je Tedi Rozijer imao 16 poena. U ekipi Milvokija Kris Midlton je imao 23 poena, Džabari Parker 17, a Janis Adetokunbo je dodao 16 poena. Muhamed je stao na 11 poena i tri skoka.

Meč broj šest između ove dve ekipe je u Milvokiju u noći između četvrtka i petka.

Golden stejt je do polufinala Zapadne konferencije stigao posle još jednog, makar naizgled, rutiniranog trijumfa nad San Antoniom.

Ratnici iz Kalifornije su imali dvocifrenu prednost na poluvremenu (11 poena), koja je u nastavku meča i dodatno narasla.

Naposletku pak San Antonio je posebnim naporom uspeo da uvede meč u neizvesnu završnicu (u jednom trenutku bilo je 93:91) i natera rivala da odigra blizu gornje granice mogućnosti kako bi stigao do konačne pobede.

Lamarkus Oldridž je bio najefikasniji na susretu sa 30 poena, dok su kod pobednika prednjačili Kevin Durent sa 25 i Klej Tompson sa 24 poena.

Žofre Lovernj je meč presedeo na klupi, dok je Davis Bertans za 16 minuta na parketu ubacio jednu trojku.

Nakon meča, trener Golden stejta, Stiv Ker, pozvao je Emanuela Đinobilija da nastavi sa igranjem košarke, praveći paralelu između sjajnog Argentinca i Rodžera Federera.

Đinobili je tek jedan od osam NBA igrača u istoriji koji je četiri puta osvajao šampionski prsten i, pritom, ima u svom posedu zlatnu medalju (2004. godine na Olimpijskim igrama u Atini osvojio prvo mesto). Jedini je igrač koji nije Amerikanac na ovoj listi, na kojoj su i Bil Rasel, Kobi Brajant, Medžik Džonson, Majkl Džordan, Skoti Pipen, Kej Si Džouns i Šakil O‘Nil.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво