Novi rekordi Hardena i Hjustona, Mičel i Juta nastaljaju da plešu

Košarkaši Hjustona savladali su Minesotu Timbervulvse srpskog reprezentativca Nemanje Bjelice rezultatom 119:100 i tako stigli do prednosti od 3:1 u plej-ofu Zapadne konferencije. Do istog rezultata u seriji došla je i Juta Džez posle pobede nad Oklahoma Siti Tanderom rezultatom 113:96.

Roketsi su trijumfovali zahvaljujući sjajnoj trećoj deonici u kojoj su dali 50 poena, što se u doigravanju nije desilo čak 56 godina, i sada se nalaze na korak od konferencijskog polufinala.

Minesota je prvi tim koji je jednu četvrtinu meča plej-ofa izgubio sa 30 poena još od kada su Atlantu Hokse, u meču odigranom 1986. godine, Boston Seltiksi šuterski nadvisili sa 36:6 u trećoj deonici pete utakmice polufinala Istoka. 

Uprkos lošem početku meča Džejms Harden je na kraju ubacio 36 poena. Pratio ga je Kris Pol sa 25, dok je kod "vukova" najbolji bio Karl-Entoni Tauns sa 22 postignuta poena.

Džejms Harden i Kris Pol zbirno su postigli 37 poena u trećoj deonici, što je najviše otkako su saigrači. Harden je postigao 22 poena, što je ujedno i rekord Roketsa kada su u pitanju poeni postignuti u jednoj četvrtini u jednom plej-of meču.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica za 16 minuta upisao je sedam poena, tri skoka i po asistenciju i ukradenu loptu.

Takođe na Zapadu, Juta je blizu da eliminiše Oklahoma Siti. Ponovo je duel obeležio ruki Džezera Donovan Mičel sa 33 poena. Donovan Mičel je tako postao prvi ruki Jute, posle Karla Melouna, koji je postigao najmanje 30 poena u plej-ofu. Meloun je postigao 31 poen u meču u Dalasu 20. aprila 1986. godine.

Veliku pomoć imao je u Džou Inglsu sa 20 poena i Rudiju Goberu sa 16 poena, dok je kod domaćina Pol Džordž imao 32 postignuta poena pored svog imena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара