Fenerbahče na korak do fajnal-fora, Olimpijakos izjednačio

Košarkaši Fenerbahčea poveli su sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, pošto su i u drugom meču u Istanbulu savladali ekipu Baskonije sa 95:89. Olimpijakos savladao ekipu Žalgirisa sa 79:68 i izjednačio na 1:1 u seriji.

Fenerbahče je na svom terenu i drugi put u nekoliko dana savladao ekipu Baskonije i priblićio se plasmanu na fajnal-for, koji će ove godine biti održan u Beogradu.

Ekipa Željka Obradovića ključnu prednost napravila je u prvoj polovini poslednje četvrtine, kada su serojom od 12:0 slomili protivnika.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bred Vonamejker sa 19 poena, dok je Jan Veseli dodao 16. Nikola Kalinić postigao je 11, a Marko Gudurić šest za ekipu Željka Obradovića.

U ekipi Baskoniji najbolji je bio Met Džening sa 17, dok je Vensan Pojrije dodao 14.

Treći meč četvrtfinalne serije igra se u Vitoriji u utorak, a na fajnal-for će se plasirati ekipa koja prva zabeleži tri trijumfa.

Olimpijakos je savladao ekipu Žalgirisa sa 79:68, ćime je ekipa iz Pireja izjednačila u seriji na 1:1.

Crveno-beli su odlično odigrali prvo poluvreme, imali devet poena prednosti posle 20 minuta igre, da bi se gosti iz Litvanije vratili u život i izjednačili pred ulazak u poslednju deonicu.

Olimpijakos je onda pojačao odbranu, dozvolio protivniku samo jedan poen u prvih pet minuta, pa pobeda na kraju nije došla u pitanje.

Treći meč ove serije takođe se igra u utorak, u Kaunasu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво