Real šokirao zelenu Atinu, CSKA blizu Beograda

"Los Blankosi" nakon ubedljivog poraza u prvoj utakmici uspeli da stignu do veoma važne pobede nad Panatinaikosom u četvrtfinalu Evrolige. CSKA po drugi put savladao Himki.

Košarkaši madridskog Reala odigrali su dosta slab prvi meč u Atini protiv Panatinaikosa (95:67), ali su u drugom duelu četvrtfinalne serije stigli do važnog trijumfa u Atini (89:82).

Ekipa Pabla Lasa je ovim trijumfom napravili značajan korak, naravno daleko od presudnog, ka plasmanu na fajnal-for u Beogradu.

„Los Blankosi" su do pobede stigli tako što su u trećoj deonici postigli 32 poena protiv najčvršće odbrane u Evroligi. U drugom poluvremenu Real je ubacio 52 poena, a pogodio je ukupno 11 trojki iz 20 pokušaja.

„Jedan Grk, koji drži malu radnju pored našeg hotela, upitao me je: ‚Šta je bilo? Izgledali ste kao kukavice. Niste želeli da pobedite‘. Mislim da smo večeras bolje izgledali", zadovoljan je bio Pablo Laso.

Rejes je meč završio sa 18 poena, Džejsi Kerol je ubacio jedan manje (4/6 za tri), Trej Tompkins je dodao 12, Luka Dončić osam uz pet skokova i četiri asistencije, a odličan je bio i Gustavo Ajon sa osam koševa, šest uhvaćenih lopti i pet uspešnih završnih dodavanja.

U domaćoj ekipi Džejms je prednjačio sa 20 poena i šest asistencija, Pejn je postigao 13, Nik Kalates 12, a Kris Singlton 11 poena.

CSKA je pobedio Himki i u drugom meču (89:84) i, bez povređenog Nanda De Koloa, stigao nadomak konačnog trijumfa nad komšijskim klubom.

Himki je na veliki odmor otišao sa dva poena prednosti, ali su „armejci" odmah na otvaranju treće desetominutne deonice napravili seriju koja im je donela prednost od koje se, praktično, nisu rastajali do kraja. Ekipa Jorgosa Varcokasa je uspela da povede još jednom (66:65), ali je bila prenervozna da to učini održivijim.

Rodrigez pored svog imena ima 26 poena, deset skokova i 4 asistencije, Kori Higins je dodao 19, Vil Klajburn 16, a Otelo Hanter 14 poena.

U poraženom timu Entoni Gil je bio najefikasniji sa 24 poena, Aleksej Šved je zaustavljen na samo 12, uz sedam asistencija, dok su po 11 upisali Džejms Anderson i Stefan Marković (4/5 za dva, 0/4 za tri, 3/3 slobodna bacanja).

Srpski plejmejker je još zabeležio pet skokova i tri asistencije za 31 minut na terenu.

U petak se sastaju Olimpijakos – Žalgiris (0:1) i Fenerbahče – Baskonija (1:0). 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво