Budućnost savladala Zvezdu i osvojila titulu ABA lige

Budućnost – Crvena zvezda 77:73. Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su u četvrtom meču finalne serije Crvenu zvezdu i ukupnim rezultatom 3:1 osvojili titulu u ABA ligi. Nemanja Gordić proglašen je za najboljeg igrača finalne serije.

Košarkaši Budućnosti prvi put u istoriji osvojili su trofej ABA lige, pošto su i u četvrtom meču finalne serije plej-ofa savladali Crvenu zvezdu (77:73) za ukupan trijumf od 3:1 u pobedama.

Podgoričani su do ključne pobede stigli u završnici meča, kada su crveno-beli košarkaši sa nekoliko početničkih grešaka prosto "pogurali" protivnika.

U poslednji minut meča ušlo se rezultatom 70:70, a onda je greške Ročestija i Lazića iskoristio Nikola Ivanović, koji je sa četiri vezana poena doneo veliku prednost svom timu.

Budućnost je bolje ušla u meč i brzo stekla devet poena prednosti. Ipak, proradio je šut za tri poena Crvene zvezde, koji nije najbolje funkcionisao u prva tri meča, pa se branilac trofeja vratio u igru i do poluvremena poveo sa 38:36.

U trećoj čletvrtini Zvezda je uspela da napravi i osetniju prednost, ali se domaćin vraća u život zahvaljujući odličnim partijama Nemanje Gordića i Filipa Barovića, pa su Podgoričani u poslednju deonicu ušli sa prednošću od 60:57.

U psolednjoj deonici viđen je veliki broj faulova i slobodnih bacanja, ušlo se u neizvesnu završnicu, koju je Budućnost rešila u svoju korist na već opisan način.

Nemanja Gordić, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije, postigo je 18 poena, Nikola Ivanović dodao je 17, a Filip Barović 14.

U timu Zvezde Ročesti je stao na 14, Omić je postigao 12, a Dobrić i Feldin po 11 poena.

Istovremeno, Budućnost je stekla pravo da naredne sezone nastupa u Evroligi, prvi put posle 13 godina.

Ovako je protekao meč u Podgorici: 

22.58 – Kraj meča, Budućnost je savladala Zvezdu sa 77:73 i osvojila titulu u ABA ligi.

22.53 – Dve neshvatljive greške Zvezdinih košarkaša u poslednjem minutu, Budućnost vodi 74:70.

Pogrešio je prvo Ročesti, a onda i Lazić, a Nikola Ivanović pogađa četiri vezana poena. Do kraja meča ostalo je nešto manje od 30 sekundi, napad je za crveno-bele.

22.47 – Ušli smo u poslednja dva minuta meča, Budućnost vodi 68:67.

22.40 – Polovina igre u poslednjoj četvrtini, Budućnost vodi 67:63.

Veliki broj slobodnih bacanja u četvrtom delu, a deluje da će tako biti i do kraja meča. Malo poena postignuto je u poslednjem delu igre, odbrane ne dozvoljavaju lake poene.

22.25 – Posle tri četvrtine Budućnost vodi 60:57.

Stigli su Podgoričani do preokreta na krilima Gordića i Barovića. Plej Budućnosti postigao je 16 poena, dok Barović, uz 12 poena, radi veliki posao u odbrani.

Zvezda je već postigla devet trojki, ali to je jedino što crveno-belima polazi za rukom. Ročesti najefikasniji sa 14 poena, Omić je dodao 10, a Feldin devet.

22.11 – Odlično je Zvezda ušla u drugo poluvreme, pa na sredini treće deonice vodi sa 49:41.

Budućnost sve teže nalazi put ka košu crveno-belih, pa prednost gostiju rase iz minuta u minut.

22.02 – Nastavljen je susret u Podgorici.

21.47 – Poluvreme u "Morači", Zvezda vodi 38:36.

Ročesti predvodi crveno-bele sa 10 poena, Omić je postigao osam. Gordić, na drugoj strani, ima sedam, Gibson i Lendri po šest.

Zvezda ima više skokova (20:17) od protivnika, pogodila je i više trojki (5/13) nego Budućnost (4/9).

21.36 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Zvezda posle duže vremena stiže do izjednačenja – 28:28.

21.26 – Zvezda ulazi u drugu četvrtinu serijom od 6:0, smanjuje na 22:21 i sad Džikić traži tajm-aut.

21.21 – Posle deset minuta igre, Budućnost vodi protiv Zvezde 22:15.

Teško crveno-beli dolaze do koševa, većinu poena postigli su van linije 6,75 (tri trojke iz osam pokušaja). Ročesti je postigao sedam poena, Janković i Feldin po tri. U domaćoj ekipi Gordić ima šest, a Suad Šehović i Danilo Nikolić po pet poena.

21.13 – Budućnost pogađa treću trojku na meču, ima prednost od 16:9, Alimpijević traži prvi tajm-aut na utakmici.

21.09 – Mali broj poena na početku utakmice, Budućnost na sredini prve deonice vodi sa 7:6.

Obe ekipe već su ispunile bonus, pa nas verovatno očekuje veliki broj slobodnih bacanja. 

21.00 – Počeo je meč.

20.50 – Dvorana "Morača" ispunjena je do poslednjeg mesta.

20.45 – Košarkaši oba tima nalaze se na terenu "Morače", uprkos najavama iz crveno-belog tabora da neće igrati utakmicu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво