Poraz Zvezde u Podgorici, Budućnost na korak do titule

Budućnost – Crvena zvezda 78:77. Košarkaši Budućnosti savladali su u prepunoj "Morači" ekipu Zvezde i poveli sa 2:1 u finalnoj seriji, koja se igra do tri pobede. Četvrti meč na programu je već u subotu (21), a Zvezdi je neopodna pobeda, kako bi obezbedila peti meč u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u "Morači" (78:77), u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa Jadranske lige, pa će crveno-beli morati u subotu da slave na gostujućem terenu, kako bi obezbedili peti meč u Beogradu.

Prvo poluvreme u prepunoj "Morači" donelo je pravu evroligašku košarku sa velikim brojem poena. U takvoj igri bolje se snašla Zvezda, koja je na poluvreme otišla sa pet poena prednosti (47:42).

Koliko je meč bio neizvestan dovoljno govori činjenica da je prvi tajm-aut na meču zatražen tek na manje od četiri minuta do kraja poluvremena.

U nastavku je viđena potpuno drugačija slika. Mnogo bolje odbrane na obe strane prouzrokovale su mali broj poena, što je više odgovaralo domaćoj ekipi, koja je, uprkos dobroj igri Feldina i Omića, uspela da minimalnu prednost sačuva do samog kraja.

Imali su crveno-beli napad za pobedu, ali je prvo Feldin promašio šut za tri poena, dok je, posle ofanzivnog skoka, Lesor nespretno reagovao i nije uspeo da ubaci loptu u koš. 

Podgoričani se sada nalaze samo na korak do istorijske titule. Za to im je potrebna još jedna pobeda, a priliku za to će imati već u subotu, kada je na programu četvrti meč, takođe u Podgorici.

S druge strane, Zvezda u subotu mora da trijumfuje, kako bi seriju vratila u Beograd, gde bi se u tom slučaju igrao odlučujući meč u ponedeljak.

Budućnost je do pobede ponovo predvodio Nemanja Gordić sa 17 poena, Zoran Nikolić dodao je 12, a Ivanović, Barović i Gibson postigli su po deset poena.

Feldin je bio najefikasniji u Zvezdinom timu sa 19 poena, poen manje dodao je odlični Omić, dok se Ročesti zaustavio na 12.

Ovako je protekao meč u Podgorici:

21.42 – Kraj meča, Budućnost je pobedila Zvezdu sa 78:77.

Imala je Zvezda dva šuta u poslednjim trenucima meča, ali je prvo Feldin promašio trojku, a onda i Lesor "iz odbojke". 

21.38 – Ušli smo u poslednja dva minuta meča, Budućnost vodi 77:75.

21.32 – Sredina igre u poslednjoj četvrtini, nerešeno je 73:73.

Pogodili su crveno-beli dve trojke u poslednjem delu (Ročesti i Dobrić), dok domaći sve teže nalaze put ka košu Zvezde.

21.21 – Posle tri četvrtine Budućnost vodi 68:64.

Probudio se Nikola Ivanović, koji je pogodio trojku u finišu treće deonice i doneo prednost Podgoričanima. U Zvezdi i dalje raspoloženi samo Feldin i Omić.

Crveno-beli su bez trojke u drugom poluvremenu, što se u velikoj meri odražava na rezultat. Ipak, očekuje nas zanimljiva poslednja četvrtine.

21.07 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Zvezda ima minimalnu prenost 56:55.

Mnogo bolja odbrana na obe strane u drugom poluvremenu, Zvezda "živi" od šuteva Feldina, koji je već stigao do 17 poena, uz samo jedan promašaj iz igre. Omić je odličan sa 14, dok na drugoj strani Zoran Nikolić ima 12, a Gordić i Gibson po 10 poena.

20.56 – Nastavljen je meč u "Morači".

20.41 – Poluvreme u "Morači", Zvezda vodi 47:42.

Raspucao se Džejms Feldin, koji je već postigao 14 poena (trojke 4/5), dok je ponovo odličan Omić sa 10. U ekipu Budućnosti poeni nešto bolje raspoređeni, čak deset igrača se upisalo u listu strelaca – Gibson najefikasniji sa sedam poena.

Crveno-beli šutiraju trojke 6/15, Budućnost 3/9, ali Zvezda je mnogo uspešnija u šutu za dva poena (13/15), a gosti iz Beograda bolje stoje i u skokovima i asistencijama. 

20.30 – Na sredini smo druge četvrtine, sada Zvezda vodi 35:34.

Počeli su crveno-beli da pogađaju spolja, ali su napravili veći broj faulova, pa Budućnost veliki broj poena postiže sa linije za slobodna bacanja.

20.18 – Posle prve četvrtine, Budućnost vodi protiv Zvezde 24:23.

Obe ekipe igraju u naletima, i jedni i drugi napravili su seriju od 8:0, pa je rezultat posle prvih deset minuta u egalu.

Zvezda loša u šutu za tri poena (2/8), Budućnost ima više skokova i asistencija, ali su crveno-beli bez promašaja u šutu za dva poena (7/7).

Feldin i Ročesti postigli su po pet poena za Zvezdu, na drugoj strani Gordić najefikasniji sa šest. 

20.08 – Bolji početak meča za domaće, koji na sredini prve četvrtine vode sa 16:10.

20.00 – Počeo je meč.

19.59 – Uskoro će početi meč u prepunoj dvorani "Morača".

19.58 – I u trećem meču finalne serije Zvezda neće moći da računa na Nemanju Dangubića i Peru Antića.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво