Meloun: Nestvarni Jokić ne dobija zasluge koje bi trebalo

Da Nikola Jokić najbolje partije čuva za kraj sezone potvrđuje i statistika koja u ovom slučaju otkriva više od bikinija. Na 14 utakmica, od 7. marta do 4. aprila, srpski centar beleži u proseku 24,5 poena, 10,9 skokova, 5,9 asistencija, 1,4 ukradene lopte i 1,1 blokadu u proseku po utakmici, uz fantastične procente šuta od 56 odsto iz igre, odnosno 50 odsto za tri poena.

Jokić je u pobedi protiv Indijane od 107:104 još jednom bio ključ pobede Nagetsa. Postigao je 30 poena, imao sedam asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte u trećoj vezanoj  pobedi Denvera, koji je nadomak mesta koje vodi u plej-of fazu takmičenja.

"Već sam rekao i ranije. On neće dobiti nikakvo priznanje i hvalospeve od lige za ovu sezonu, jer je on Nikola Jokić, a mi smo Denver. Ipak, ono što on radi svake noći, iz utakmice u utakmicu, nestvarno je. Efikasan je na toliko načina i ne postoji mnogo igrača koji mogu to što on može", izjavio je trener Nagetsa Majk Maloun.

"Tražimo od njega da radi toliko stvari za ovaj tim, a on, iako tek treću godinu u ligi, prihvata sve uloge i trudi se da nosi tim na leđima iz noći u noć, stvarno igra na veoma visokom nivou", dodao je Maloun.

Denver je upisao 43 pobede, koliko ih ima i osmoplasirani Nju Orleans, koji će u slučaju poraza od Memfisa u sredu uveče prepustiti plej-of mesto Nagetsima, zbog lošijeg međusobnog skora sa timom iz Kolorada.

Jokić u poslednjih 14 utakmica beleži u proseku 24,5 poena, 10,9 skokova, 5,9 asistencija, 1,4 ukradene lopte i 1,1 blokadu u proseku po utakmici. Sve to srpski centar radi uz sjajne procente šuta iz igre od 56,4 odsto, a 50 odsto sa linije za tri poena.

U tom periodu na četiri meča postigao je preko 30 poena, osam dabl-dabl i dva tripl-dabl učinka.

"On radi sve, zaista ne znate šta sve da očekujete od njega. On postiže poene, kreira napad, asistira, hvata i krade lopte i ima ga svugde po terenu. Jokić skida teret sa svih ostalih i olakšava nam igru", izjavio je Nikolin saigrač Barton.

"Dokle god mogu da uzimam otvorene i dobre šuteve, ja ću to raditi. Možda sam u poslednje vreme malo agresivniji i više nalazim prostora za svoj šut i sebe", izjavio je Nikola.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво