Šampion Evrope slavio protiv Zvezde u Beogradu

Crvena zvezda – Fenerbahče 63:80 (17:22, 14:18, 10:25, 22:15). Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi pošto su meču 28. kola poraženi u Beogradu od aktuelnog prvaka Evrope Fenerbahčea. Dejan Davidovac predvodio crveno-bele sa 18 poena, Bobi Dikson najefikasniji na meču sa 25 poena.

Zvezda sada ima skor 11-17, nalazi se na 11 mestu i nema više šanse za plej-of, dok je Fenerbahče ostvario 21. pobedu, uz osam poraza i nalazi se na drugom mestu.

Pred oko 4.000 gledalaca u dvorani Aleksandar Nikolić evropskog šampiona predvodio je Bobi Dikson sa 25 poena (10-7 trojke), Nikola Kalinić ubacio je 10, a Marko Gudurić devet poena. Kod Zvezde Dejan Davidovac ubacio je 18 poena, a Dilan Enis 10 poena, sve u prvom poluvremenu.

Crveno-beli su u utakmicu ušli veoma slabo, pravili su dosta grešaka u napadu i u prvoj četvrtini su skoro četiri i po minuta bili bez postignutog koša, što je Fenerbahče znalački iskoristio i veoma rano stekao dvocifrenu prednost.

Prvak Srbije se, ipak, do poluvremena koliko-toliko održavao u utakmici, ali je pravi potop usledio u trećoj četvrtini, kada je Bobi Dikson zatrpao Zvezdin koš trojkama.

Pred kraj trećeg dela igre gosti su imali prednost od 26 poena i šampionu Srbije je pretila prava katastrofa, ali su potom izabranici Željka Obradovića znato smanjili tempo, u odbrani su počeli da igraju bez prave koncentracije i Zvezda je do kraja uspela da izbori podnošljiv poraz.

Crvenu zvezdu u nedelju očekuje drugi meč polufinalne serije ABA lige protiv Mornara, dok naredni meč u Evroligi igra 30. marta protiv Real Madrida.

Ovako je protekao meč u Beogradu:

20.43 - Kraj meča, rutinska pobeda Fenerbahčea nad Crvenom zvezdom 80:63. MVP meča definitivno je Bobi Dikson koji je postigao 25 poena. Jedini dvocifren u redovima gostiju bio je još Nikola Kalinić sa 10 poena. Raspoložen za igru u redovima crveno-belih bio je Dejan Davidovac sa 18 poena. Potpuno je podbacio Džejms Feldin postigavši, za njega skromnih, dva poena.

20.19 - Ekipa Željka Obradovića furiozno je odigrala treću četvrtinu (25:10) i pred početak poslednje deonice ima veliku prednost 65:41.

20.04 - Gosti serijom od 6:0 otvaraju treću četvrtinu - 46:31.

19.44 - Poluvreme na meču, Fenerbahče vodi protiv Crvene zvezde 40:31. Najefikasniji u redovima Zvezde su Dilan Enis sa 10 i Davidovac sa 6 poena. Najbolji igrač ekipe u poslednjih par utakmica Džejms Feldin postigao je samo jedan koš iz šest pokušaja. Ekipu Željka Obradovića predvode Bobi Dikson sa 11 i Jan Veseli sa 9 poena. Bivši igrači crveno-belih Nikola Kalinić i Marko Gudurić postigli su po tri poena za šampiona Evrope. 

19.22 - Kraj prve deonice koju je Fenerbahče dobio sa 22:17. Crveno-bele predvode Dilan Enis sa 8 i Dejan Davidovac sa 6 poena. Kod gostiju najefikasnije je Dikson sa 11 poena.

19.02 - Matijas Lesor poenom sa slobodnog bacanja otvara utakmicu, 1:0

19.00 - Počeo meč između Crvene zvezde i Fenerbahčea. Strartna petorka za crveno-bele: Ročesti, Lazić, Davidovac, Lesor i Antić. Za Fenerbahče nastupaju Dikson, Gudurić, Kalinić, Veseli i Duverioglu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара