CSKA pobedio Olimpijakos i "zacementirao" prvo mesto

Pobedom nad Olimpijakosom u Moskvi od 89:81 u meču 27. kola, košarkaši CSKA obezbedili su prvo mesto pred početak plej-ofa Evrolige. Himki pobedio Efes sa 93:85. Baskonija ubedljiva protiv Bamberga - 103:79. Unikaha savladala Barselonu sa 95:91.

Još jednu sjajnu šutersku partiju prikazao je Francuz Nando de Kolo, koji je ubacio 25 poena (4/6 za dva, 4/4 za tri) uz pet skokova i četiri asistencije za ukupan indeks korisnosti 31.

Klajburn je dodao 14, Rodrigez 13 a Higins 12 poena. Kod gostiju najraspoloženiji Jorgos Printezis sa 24 poena.

Srpski centar Nikola Milutinov igrao je 17 minuta i ubacio deset poena, bez promašaja (5/5). 

Grčki tim bio je u igri tokom celog toka meča, prvu četvrtinu rešio u svoju korist, ali ipak nije uspeo da osvoji ovoga puta punu "Megasport arenu".

Ovom pobedom "armejci" su i definitivno obezbedili prednost domaćeg terena tokom plej-ofa (skor 22-5), dok je Olimpijakos sada na trećoj poziciji sa 18-9.

Himki je u Istanbulu savladao Efes sa 93:85 (18:29, 24:20, 19:12, 24:12). Himki je ovom pobedom stigao do 16. trijumfa i obezbedio plasman u Top 8, Efes je poslednji na tabeli sa sa samo šest trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tomas sa 17 pogodaka, uz to je zabeležio pet skokova i tri asistencije, pratio ga je Šved sa 16 uz osam asistencija. U timu Efesa Danston je zabeležio 19 poena, a Vims 16.

Baskonija je na domaćem terenu nadigrala Bamberg sa 103:79. Pobedom domaćin je izbio na osmo mesto, poslednje koje vodi u Top 8. Trenutno sa 14 trijumfa imaju pobedu više od Makabija.

Najefikasniji u timu Baskonije bio je Grejndžer sa 17 poena uz sedam asistencija, a Diop je dodao 16. U nemačkoj ekipi Zisis je postigao 17, Musli osam, a Mitrović četiri.

Unikaha savladala Barselonu sa 95:91. Ovom pobedom Unikaha je stigla do 11. trijumfa i trenutno je na deobi desetog mesta na tabeli sa Crvenom zvezdom, obe ekipe imaju po 11. trijuma, tri manje od osmoplasirane Baskonije.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Diez sa 21 poenom, Nedović je dodao sa 13 poena. U poraženom timu Tomić je postigao 22 poena uz 11 skokova, a Ertel je dodao 11 uz deset asistencija.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи