Bjelica bolji od Tea i Bobija, Harden i Hjuston nastavljaju teror

Košarkaši Minesote savladali su Los Anđeles Kliperse sa 123:109, u meču koji je predstavljao direktnu borbu za ulazak u plej-of. Bjelica dva poena, Marjanović četiri a Teodosić deset. Hjuston prekinuo istorijski niz nepobedivosti Portlanda i slavio u derbiju Zapada.

Najviše zahvaljujući novoj dabl-dabl partiji Karla Entonija Taunsa (30 poena i deset skokova) "vukovi" su zabeležili izuzetno važan trijumf u gotovo direktnoj borbi za mesto u plej-ofu.

Nemanja Bjelica nije bio šuterski raspoložen, pa je za 22 minuta ubacio samo dva poena, uz uhvaćenih osam lopti i dve asistencije.

Na drugoj strani, Miloš Teodosić je bio dvocifren sa deset poena za takođe 22 minuta u igri, na koje je dodao dve asistencije i jedan skok.

Bobi je igrao znatno manje, svega devet minuta, i za to vreme je ubacio četiri poena i zabeležio šest skokova.

Minesota je sada na sedmom mestu Zapada sa skorom 41-31, dok su Klipersi deseti sa 37-33.

U velikom derbiju iste konferencije ekipa Hjuston rokitsa je prekinula niz od 13 pobeda Portland Trejlblejzersa (115:111), uz još jednu sjajnu partiju Džejmsa Hardena (#CaseClosed je trend na Tviteru postao odmah posle meča, aludirajući na pretenzije Hardena da bude MVP regularnog dela sezone u NBA ligi).

Ovo je, vredi naglasiti, bio najduži niz pobeda Portlanda u istoriji franšize (2007. godine takođe vezali 13 trijumfa).

Harden je postigao 42 poena, a njegov Hjuston je pobedio na 23 od prethodne 24 utakmice i ima najbolji skor u NBA ligi.

Kada smo kod prekinutih nizova, Juta džez je dobila 21 od 23 utakmice, između poraza od Atlanta hoksa. Ovoga puta, uz partiju karijere Nemca Denisa Šredera (41 poen), ekipa iz Džordžije je slavila rezultatom 99:94.

Rudi Gober je postigao poslednje poene za tim iz Solt Lejk Sitija na dva i po minuta do kraja susreta. Nakon toga ekipa Jute nije pogodila u pet napada, a sjajni ruki Donovan Mičel je promašio poslednja četiri šuta.

Boston je u tesnom meču slavio protiv Oklahome sa 100:99, i to zahvaljujući trojci u samom finišu Markusa Morisa.

Toronto je savladao ekipu Orlando medžika sa 93:86, što je deveta pobeda na gostujućem parketu u nizu za ekipu iz Kanade. Kajl Lauri je bio posebno impresivan sa 25 poena, pet skokova i osam asistencija.

Entoni Dejvis je nosio Nju Orleans pelikanse do trijumfa nad Dalas maveriksima (115:105), a to je uradio tako što je postigao 37 poena i uhvatio osam lopti.

Detroit je lako izašao na kraj sa Finiksom (115:88).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво