Novi dan, novi Jokićev "tripl dabl"

Kažu da je najveće postignuće vrhunskih sportista to da čine da i najneverovatniji podvizi, nakon nekog vremena, izgledaju sasvim obično. Nikola Jokić, sa 14. dvocifrenim učinkom u tri glavne statističke kolone na jednom NBA meču, ozbiljno pretenduje da uradi upravo to.

Denver nagets je, zahvaljujući sjajnom prvom poluvremenu, savladao ekipu Detroit pistonsa sa 120:113.

Nikola Jokić je tome doprineo sa 23 poena, 12 skokova i deset asistencija. Na terenu je proveo 37 minuta, uz procenat šuta nešto veći od 53 odsto. Pet puta je šutirao za tri poena, dva puta je pogodio.

Najefikasniji su pak bili Džamal Mari iz Denvera i Blejk Grifin iz Detroita, koji su postigli po 26 poena.

Los Anđeles klipersi su odigrali kvalitetan meč protiv ekipe koja je verovatno, i to već duže vreme, u najboljoj formi na Zapadu, uopšte ligi. Hjuston roketsi jesu slavili na kraju (101:96), ali je tim iz Kalifornije tokom većeg dela bio i te kako konkurentan. Štaviše, njegova prednost od 12 poena tokom treće deonice najveća je na meču.

Miloš Teodosić nije počeo meč, ali je na parketu proveo 20 minuta. To vreme je iskoristio da postigne tri poena, uhvati dve lopte i pripremi četiri koša (najviše asistencija kod Klipersa).

Boban Marjanović nije igrao.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je verovatno i novi MVP lige, Džejms Harden, koji je postigao 24 poena. Međutim, Tobajas Heris, košarkaš Klipersa, ove večeri je bio šuterski raspoloženiji, te je postigao 29 poena.

Toronto reptorsi su stigli do desete uzastopne pobede, ovoga puta savladavši Indijanu pejserse sa 106:99. Šarlot hornetsi su bili bolji od Atlante hoksa (129:117), uz 33 poena Dvajta Hauarda.

Filadelfija seventisiksersi su postigli čak 16 poena više od Njujork niksa u poslednjoj desetominutnoj deonici, pa su zasluženo stigli do trijumfa rezultatom 118:110.

Čikago bulsi su pobedili Memfis grizlise (111:110), zahvaljujući pogotku Blejknija malo više od sekunde pre kraja.

San Antonio sparsi, koji se posle mnogo, mnogo godina muče da uđu u plej-of, limitirali su Nju Orleans pelikanse na 35 poena u drugom poluvremenu, te su stigli do pobede rezultatom 98:93.

Kada smo kod sjajnih odbrana, ekipa Jute je primorala Finiks sanse da izgube neverovatne 22 lopte, a njihov šut iz igre je svela na 35 odsto. Kao logična i jedina moguća posledica svega stigao je trijumf (116:108).

Lebron Džejms je odigrao impresivan meč protiv Portlanda, imao je 35 poena i 14 skokova, uz nekoliko spektakularnih poteza, ali ništa od toga nije sprečilo Portland trejlblejzerse da protiv Klivlend kavalirsa stignu do 11. uzastopne pobede (113:105).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи