Kanonada Zvezde za još jednu pobedu nad Valensijom

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na svom parketu ekipu Valensije sa 106:90 u okviru 26. kola Evrolige. Naredni meč crveno-beli igraju 20. marta protiv Panatinaikosa u Grčkoj.

Najefikasniji u pobedi crveno-belih bili su Feldin sa 30 poena, Ročesti je postigao 17, a Lesor 16 poena. Bjelica je dodao 12, a Enis 11 poena.

Kod gostiju, istakli su se Martinez sa 22 i Grin sa 16 poena.

Zvezda je upisala 11. pobedu u 26 odigranih utakmica i nalazi se na desetom mestu na tabeli.

Valensija je 12. sa skorom od devet pobeda i 17 poraza.

Nakon početnog odmeravanja snaga, Valensija je zaigrala bolje i imala osam poena prednosti. Zvezda je odgovorila i do kraja poluvremena uspela da se vrati u egal meč uglavnom poenima Feldina. 

Drugo poluvreme proteklo je potpuno u znaku Crvene zvezde, u kojoj je prvi zasijao do tada pasivni Ročesti, pa je Zvezda nakon rezultatske klackalice početkom treće deonice počela da igra za znatno bolje od rivala iz Španije.

Crveno-beli su "zategli" odbranu, kako individualnu, tako i timsku, a u napadu na krilima izuzetno raspoloženih Feldina, Ročestija i Enisa lomili otpor protivnika.

U poslednjoj četvrtini, vođeni glasnom podrškom navijača sa tribina, košarkaši Zvezde napravili su pravu kanonadu trojki i stiče se utisak da je Zvezda pogodila skoro sve što je uputila ka košu Valensije i upisala drugu pobedu nad španskim rivalom ove sezone.

Naredni meč domaći i regionalni šampion igra protiv Panatinaikosa u Grčkoj 20. marta. 

Tok meča:

20.40 – Kraj meča. Ubedljiva pobeda Zvezde od 106:90.

20.17 – Nakon tri četvrtine Zvezda vodi sa 79:67. Treća deonica potpuno je pripala Crvenoj zvezdi, koja je stekla najveću prednost na meču. Nakon rezultatske klackalice na početku četvrtine u kojoj je briljirao Ročesti, Zvezda je na sjajan način privela četvrtinu kraju trojkama Feldina i Antića, koje su probudile publiku u dvorani i momentum utakmice stavili na Zvezdinu stranu.

19.53 – Nastavljen je meč.

19.37 – Završeno je prvo poluvreme, Zvezda vodi sa 50:48. Najefikasniji u redovima crveno-belih su Feldin sa 13 i Lesor sa 11 poena. Kod gostiju 17 poena Martineza, 12 je dodao Grin.

Druga četvrtina protekla je sa dosta oscilacija u igri na obe strane. Zvezda je otvorila četvrtinu serijom 7:0, ali je gost odgovorio sa 9:0, odnosno 13:2. Ipak, do kraja četvrtine, predvođena Džejmsom Feldinom i Dilanom Enisom, Zvezda je uspela da se vrati u rezultatsku prednost.

19.08 – Nerešeno je nakon prve četvrtine 23:23. Nakon mirnog početka, Valensija je serijom trojki uspela da stvori osam poena prednosti, ali su se košarkaši Zvezde nakon tajm-auta trgli i uspeli da izjednače, a čak i promaše nekoliko izglednih situacija za vođstvo.

18:45 – Počeo je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić", prvi posed na meču ima ekipa Valensije.

18.30 – Igrači obe ekipe izašli su na parket dvorane "Aleksandar Nikolić", u toku je zagrevanje. Meč uskoro počinje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи