Zvezda ubedljivo poražena u Barseloni

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u okviru 25. kola Evrolige na gostovanju u Barseloni sa 88:54. Naredni meč crveno-beli igraju 13. marta protiv Valensije u Beogradu.

Najefikasniji u redovima Barselone bili su Ribas sa 18, Koponen i Tomić sa po 16 i Ertel sa 13 postignutih poena. U Zvezdi su se istakli Ročesti sa 13 i Dobrić sa deset poena, po osam dodali su Feldin i Omić.  

Izabranici Dušana Alimpijevića su bili u egalu do sredine druge deonice, kada je Barselona uspela da iskoristi seriju Zvezdinih grešaka i stekne dvocifrenu prednost.

Zvezdini problemi nastavili su se u drugom poluvremenu, što je Barselona znala da iskoristi i povede sa ubedljivih 26 poena početkom treće deonice.

Crveno-beli imali su čemu da se nadaju po završetku treće četvrtine, kada su upseli da smanje deficit na 13 poena.

Ipak u poslednjoj četvrtini Zvezda je pokazala potpunu bezidejnost i postigla samo pet poena za čitavu deonicu, što je Barselona iskoristila da stekne maksimalnih 34 poena prednosti sa kojim su završili meč. 

Zvezda je upisala 15. poraz i nalazi se desetom mestu na tabeli, dok je Barselona 15. sa skorom od osam pobeda i 17 poraza.

Naredni meč crveno-beli igraju 13. marta protiv Valensije u Beogradu.

Ovako je protekao meč: 

22.56 – Kraj meča, ubedljiva pobeda Barselone od 88:54

22.32 – Završena je treća deonica nakon Barselona vodi sa 62:49. Obe ekipe odigrale su četvrtinu sa dosta oscilacija, nakon čega je deonica ipak protekla u znaku Zvezde koja je smanjila deficit sa 26 poena, koliko je bilo na početku treće četvrtine, na 13 koliko iznosi na kraju. Zvezda je u trećem delu igre postigla 25 poena, što je jedan više od poena postignutih u prvom poluvremenu.

22.10 – Počelo je drugo poluvreme.

21.53 – Završeno je prvo poluvreme nakon kojeg Barselona vodi sa 45:24. Najefikasniji kod Barse su Ribas sa 10 i Koponen sa osam poena. U redovima Zvezde osam poena postigao je Ročesti, Feldin i Dobrić imaju po pet.

Potpuno se raspala igra Crvene zvezde u drugoj četvrtini. Pri rezultatskoj klackalici na početku deonice Zvezda je imala niz izgubljenih lopti koje su rezultovale poenima Barselone u kontri, čime je domaćin prvo stekao deset poena prednosti. Gotovo iste greške ponovile su se i u završnici četvrtine, što je Barselona rutinski i surovo kaznila i odvojila se na velikih 21 poen prednosti. 

21.49 – Nastavljen je meč.

21.44 – Nakon sjajne akcije Barselone i zakucavanja Tomića, staklo na tabli Zvezdinog koša je puklo, zbog čega će meč biti pauziran, dok se ne zameni konstrukcija koša.

21.22 – Završena je prva četvrtina nakon koje Barselona vodi sa 17:12.

Dosta izjednačeno se igra u "Blaugrani". Zvezda uspeva da dođe do izglednih prilika za postizanje koša, ali u nekoliko situacija njeni košarkaši nisu bili skoncentrisani, pa su mašili gotovo otvorena polaganja. Barselona sa druge strane pokušava da iskoristi mis-meč situacije nakon pik igre i greške Zvezde koja su dovela do lakih poena sa slobodnih bacanja. 

21.00 – Počeo je susret u Barseloni, prvi posed pripao je domaćoj ekipi.

20.55 – Igrači oba tima izašli su na parket "Blaugrane", zagrevanje je u toku i meč uskoro počinje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи