Zvezda sa Dangubićem u Barseloni: Rasterećeno na pobedu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević, pred gostovanje kod Barselone u Evroligi, poručio je da očekuje da njegov tim u rasterećenom ritmu pruži dobru partiju. Utakmica 25. kola Evrolige između Barselone i Crvene zvezde igra se u petak od 21 sat.

Crveno-beli su put Španije krenuli u sredu, dan ranije nego inače zbog štrajka avio-kompanije i kontrole leta na aerodromu u Rimu, pa će imati dovoljno vremena za pripremu utakmice sa timom koji sa klupe vodi bivši trener Zvezde Svetislav Pešić.

"Odigrali smo već preko 50 utakmica u ovoj sezoni, promenilo se dosta toga u obe ekipe. I kod njih, ali i u našim redovima, gde su igrači dobili uloge... Osigurali smo prvo mesto pred plej-of ABA lige i s te strane smo maksimalno rasterećeni. Upravo i zbog toga želimo da odigramo dobar meč i da iz toga pokušamo da dođemo do dobrog rezultata i ostanemo u trci za plej-of", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Alimpijević kaže da se, odmah po dolasku Pešića, u Barseloni vide pozitivni pomaci, što najbolje govori osvojen trofej Kupa kralja.

"Defanzivno je ekipa podigla nivo i podizaće formu za nacionalno prvenstvo. Iako su imali neke poraze u Evroligi posle velikih pobeda u Kupu, očekujem da će sigurno odigrati u mnogo boljem ritmu duel sa nama", ističe Alimpijević.

Prvak Srbije i Jadrana kompletan je u Barseloni jer se od povrede oporavio Nemanja Dangubić.

"U svakoj utakmici hoćemo pobedu, pa i u narednoj, protiv Barselone. Imaju kvalitetan sastav, ali mi želimo da odigramo dobar meč, mirno i koncentrisano da dođemo da pobedimo. Jesmo ih savladali u prvoj utakmici, ali dosta toga se promenilo od tada, došao im je Pešić, osvojili su Kup i vidi se napredak. Neće nam biti lako, idemo bez pritiska i da se pokažemo u pravom svetlu", zaključio je Dangubić.

Utakmica 25. kola Evrolige između Barselone i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво