Alimpijević: Protiv Unikahe tražimo put i pobedu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević pred meč sa Unikahom u Beogradu izjavio je da očekuje povratak na pobednički kolosek.

"Želimo da pokažemo bolju igru, bez obzira na to što imamo i određenih zdravstvenih problema, ali nadamo se da se to neće osetiti kroz pristup ostalih u ekipi. Unikaha je predvođena Nemanjom Nedovićem, koji je u sjajnoj formi, sa puno prava i slobode u igri. Pored njega, u spoljnoj liniji imaju Mekaluma, Dijaza, Salina. Težak meč je pred nama i zato je podrška navijača vrlo važna, posebno u ovom trenutku kada tražimo put i povratak na pobednički kolosek", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Duel sa ekipom iz Malage označio je i kao pripremu za početak plej-ofa ABA lige.

"Za nas je vrlo važno da smo imali sedam dana za odmor i treninge. Kroz treninge želeli smo da povratimo energiju za nastavak takmičenja u Evroligi, gde će nam svaka utakmica biti vrlo važna, ne samo zbog takmičenja već i kao deo pripreme za završnicu ABA lige", istakao je Zvezdin trener.

Košarkaš crveno-belih Milko Bjelica ističe da je ovo važan momenat i da je neophodno da crveno-beli ponovo pobeđuju.

"Dobro smo se pripremili za Unikahu, imali smo vremena da se odmorimo, da treniramo, ali će nam za bodove protiv ovakve ekipe biti sigurno potrebna i podrška navijača, jer u Evroligi nema slabih", naveo je on.

Prema njegovim rečima, Unikaha je tipičan španski tim koji igra u visokom ritmu ceo meč.

"Imaju kvalitet, ali deo motivacije, osim želje da uhvatimo pravi ritam, imamo i u porazu koji smo doživeli od njih u prvom delu lige u Malagi. Da bismo došli do bodova, moraćemo da podignemo našu igru na viši nivo", zaključio je Bjelica.

Utakmica 24. kola Evrolige između Crvene zvezde i Unikahe igra se sutra od 19 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво